Güzel Sanatlar Fakültesi’nden metal heykel sergisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden metal heykel sergisi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Metin Şen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Metal Heykel Sergisi” sanatseverlerin ziyaretine açıldı. MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda düzenlenen açılışa; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Doç. Metin Şen, “Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde dört yıllık eğitim- öğretim süresince öğrencinin hayal gücü ve sanat yapma becerisini geliştirmeye yönelik hem uygulamalı hem de düşünsel alt yapı oluşturacak kuramsal dersler verilmektedir.  Metal Atölyesi derslerinde öğrencilerimiz; metal teknikleri ve malzemelerini tanır. Öğrencilerimiz uygulamalar yoluyla kaynak yapma, kesme, taşlama, bükme gibi teknik bilgi, yöntem ve becerileri öğrenir ve metali heykelde iç, dış mekanlarda kullanabilir. Heykel sanatının kendine özgü diline ait figüratif, soyut, soyutlama ve deformasyonu çeşitli metal malzeme ile kişisel yorumlayarak özgün heykel uygulamalarını gerçekleştirirler. Bu sergi, öğrencilerin her bir heykeli ile onların iç dünyalarını, duygularını ve deneyimlerini sanatsal bir ifadeyle, izleyicilere benzersiz bakış açılarını keşfetme ve onların hayal güçlerine hayranlıkla tanık olma fırsatı sunar.” ifadelerini kullandı.

Toplamda 16 öğrenci form, kompozisyon ve malzeme birlikteliğini kullanarak sanatsal yeteneklerini sergilediği çeşitli metalden yapılmış 60 adet heykelinin yer aldığı sergi 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA