Avrupa şampiyonluğu için Mersin tek yürek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Avrupa şampiyonluğu için Mersin tek yürek!


 

Avrupa’da kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük turnuvası olan FIBA EuroLeague Women Final Four’u Mersin Yenişehir’de yapılacak. Final Four’un basın lansmanında kent yönetimi ‘tek yürek’ mesajı verdi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin temsilcisi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), geçtiğimiz yıl ikinci olduğu FIBA EuroLeague Women’da bu yıl kendi evinde şampiyon olmak istiyor. 12-14 Nisan tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek FIBA EuroLeague Women Final Four’unda maçlar, organizasyonda yer alan ÇBK Mersin’in maçlarına ev sahipliği yapan Yenişehir’deki Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak. 12 Nisan’daki yarı final müsabakalarını kazanan takımlar 14 Nisan’daki büyük finalde Avrupa şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek.  Mağlup olan ekipler ise aynı gün üçüncülük mücadelesinde parkeye çıkacak.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından düzenlenecek FIBA EuroLeague Women Final Four’unun basın lansmanı yapıldı. Lansmana; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı ve FIBA Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı ve ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen konuşmacı olarak katıldı.

 

"ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Dörtlü Final'in daha önce İstanbul'da yapıldığını hatırlatan Vali Ali Hamza Pehlivan, "Dörtlü Final ülkemizde ilk kez Anadolu'da ve ilk kez Mersin'de yapılıyor olması bizler için ayrı bir önem ve değer ifade ediyor. Burada da bunun yapılıyor olmasının en önde gelen nedenlerinden birisi Çukurova Basketbol Takımı'nın elde etmiş olduğu başarıdır" diye konuştu.

Sporda altyapı ve tesislerin önemine işaret eden Vali Pehlivan, Mersin'in bu konuda önemli bir konumda olduğunu belirtti. Kentteki tesisler hakkında da bilgi veren Pehlivan, "Dolayısıyla bu tesislerin varlığı bizim her branşta faaliyet göstermemize, turnuvalar düzenlememize, şampiyonalara ev sahipliği yapmamıza da vesile oluyor" cümlelerine yer verdi.

Avrupa'nın en prestijli, hatta dünyanın en prestijli organizasyonlarından birinin Mersin'de yapılacağını dile getiren Ali Hamza Pehlivan, şöyle devam etti: "12-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonun güzel Türkiye'mizin Akdeniz'de yıldızı her geçen gün parlayan güzel ilimiz Mersin'de yapılıyor olması ilimizin tanıtımı açısından da ziyadesiyle elbette ki önemli. Böyle bir uluslararası organizasyonda gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde misafirlerimiz olacak. Buradaki müsabakalar vesilesiyle yayınlar yapılacak. Her aşamasında Mersin'iminizin adı geçecek. Dolayısıyla biz birçok boyutuyla bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz."

 

İKİ TÜRK TAKIMINDAN BİRİ FİNALDE OLACAK

Organizasyonda ÇBK Mersin ve Fenerbahçe Alagöz ile Fransa'nın Villeneuve d'Ascq LM takımı ve Çekya temsilcisi USK Prag'ın mücadele edeceğini aktaran Mersin Valisi Pehlivan, "Tabii iki Türk takımının olması ve ilk müsabakayı da iki Türk takımının yapıyor olması, bir Türk takımının finalde olacağı anlamına geliyor. Elbette Mersin'deyiz, Mersinliyiz. Burada genel tanıtım yapıyoruz ama pozitif yorum da yaparak takımımız şampiyon olsun diyoruz ve gönülden arzu ediyoruz. Ama bununla birlikte katılacak tüm takımlara başarılar diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Pehlivan, ayrıca organizasyonun gerçekleştirileceği Servet Tazegül Spor Salonunda çalışmaların sürdüğüne işaret ederek, "Son halini görünce biraz da belki şaşıracaksınız. Çünkü uluslararası organizasyon yapılacak nitelikte bir formata çevirdik" açıklamasını yaptı.

 

LOBİ DE LAZIM, BİLEK GÜCÜ DE!...

Lansmanda konuşan ve Mersin’in 2013 Akdeniz Oyunları’ndan sonra kentte düzenlenecek en büyük organizasyonlardan birine ev sahipliği yapacağını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün mutluyuz gerçekten de kentimiz için özel bir gün. Çok büyük bir organizasyonu evimize getirdik.  Herhalde Mersin’de 2013 Akdeniz Oyunları’ndan sonra kentimizde yapılacak en büyük organizasyonlardan biri olacak. Bu organizasyonun bir farklı özelliği daha var. Akdeniz Oyunları’nı kentte taşımak biraz da lobi gerektiriyor. Ancak burada bilek gücü de lazım. Yani son dörde kalmadan aday olamıyorsunuz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa’nın en büyük dört takımı arasına girdik. Cumhuriyet tarihinde bir Anadolu takımının profesyonel liglerde yakaladığı en büyük başarıyı Çukurova Basket Kulübü elde etti. Kulüp Başkanımız Serdar Çevirgen ve takımımızı kutluyorum.” dedi.

 

“HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİL”

2019 yılında Yenişehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığında attıkları ilk imzalardan birinin ÇBK’nın tesisleri ile ilgili olduğunu hatırlatan Başkan Özyiğit şunları söyledi: “Hiçbir başarı tesadüf değil. 5 yıl önce göreve geldiğimizde ilk imzalarımızdan birini Çukurova Basket Kulübü’nün modern spor tesislerinin yapımı için atmıştık. O tesise bir yatırım yaparak, Avrupa’nın değil Dünya’nın en güzel tesislerinden birini oluşturan Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Mersin Valimiz sporu seven iki yönetici, bu anlamda da şanslıyız.  Dolayısıyla parçalar birleşince ortaya bir başarı çıkıyor. Ve tesislerin, altyapının ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. ÇBK çok büyük başarı sağladı. Avrupa’da büyük işlere imza attı. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kentimize getirdi. Ve daha da önemlisi altyapıda 500’ün üzerinde sporcu yetişiyor. Her branştan Milli Takımlara en az iki sporcu veren tek kulüp niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Kentimizin gelişimi, spora yaklaşımı, gençlerimizin spora yönelimine büyük bir ivme kazandıracak bir iş. Dolayısıyla büyük bir kazanım olarak görüyorum. Mersin olarak bu organizasyona sahip çıkacağız. Sayın Valimizin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın destekleriyle bu organizasyonun altından yüzümüzün akıyla en iyi şekilde çıkacağımızı düşünüyorum.”

 

“MERSİN’İ DÜNYA’YA TANITIYORUZ.”

Bu tür organizasyonların Mersin’in Dünya çapında tanıtılmasına katkı sağladığını vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit, 20-21 Nisan tarihlerinde Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’na da ev sahipliği yapacaklarını kaydetti. Başkan Özyiğit, “Türkiye dışarıdan bakıldığında İstanbul ve Ankara’dan ibaret gibi görünüyor. Ama kentimizin büyük bir potansiyelinin olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Mersin’i Dünya’ya tanıtıyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak 4 yıl önce başlattığımız triatlon yarışmalarında geçen yıl Avrupa yarışlarını Mersin’de getirmiştik. 20-21 Nisan tarihlerinde Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Mersin’de düzenlenecek. Yani bu da bizim Dünya sahnesinde yaptığımız bir organizasyon olacak. Ve kentimizin tanıtımına büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA