Mersin’den Van tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den Van tepkisi


 

Hediye Eroğlu

 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının elinden alınmasına tepki gösteren Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Özgür Çocuk Parkında bir araya gelerek, “Bu antidemokratik girişimlere karşı halkımızı, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partileri mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

 

“KAYYUM ANLAYIŞINI MAHKUM EDENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Mersin DEM Parti İl Eş Başkanı Reşat Aşan, AKP iktidarı Van halkının iradesini gasbetmeye çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi; “Van halkı, Şırnak halkı ve Türkiye’deki hiçbir yurttaşımız, bu alçaklığın karşısında tek bir geri adım atmayacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu kayyum anlayışını mahkum edene kadar mücadele edeceğiz.”

Basın açıklamasını okuyan İsmail Hakkı Şimşek, Van halkının kesin ve net bir şekilde DEM Parti’ye destek verdiğini söyledi. Şimşek, “AKP’nin demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik pervasızca saldırısının yeni bir örneği. Bu saldırı sadece Van’da değil ülkemizin dört bir yanında demokrasiye ve halk iradesine yapılmış bir saldırıdır. Hukukun siyasi emellere alet edilmesi, hukukun üstünlüğü ilkesini ve demokratik değerleri ayaklar altına almaktadır. Van halkı tarafından seçilmiş olan Abdullah Zeydan’a yapılan bu haksızlık her bir yurttaşımıza yapılmıştır” dedi.

Demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkmanın önemine değinen Şimşek, “Yetkilileri, halkın iradesine saygı duymaya ve çıkan sonuçlardan dersler çıkararak ona göre davranmaya davet ediyoruz. Bu konuda sessiz kalmayacağız, demokrasiyi ve halk iradesini korumak için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye ekledi.

 

“HAK GASBINA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

EMEK Partisi Mersin İl Başkanı Sedat Başkavak ise, “Bu kitlenin hırsı ve öfkesi Ankara’ya ve orada bulunan AKP iktidarına ve bu kararı aldıranlara karşı çok büyük bir cevaptır. Burada şu an Türk-İş’e, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri, yöre dernekleri, kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri var. Hep bir ağızdan haykırıyoruz; Van halkının iradesi gasbedilemez” dedi.

Halkın iradesinin önüne engel konulamayacağını söyleyen Başkavak, “AKP iktidarı seçimleri kazanınca halkın iradesi tecelli ediyor ama DEP Parti ve sol sosyalist partiler kazanınca halkın iradesi tecelli etmiyor. Bu bir hak gasbıdır, o yüzden mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İHD Mersin Şubesi Eşbaşkanı Hakkı Demir de şunları söyledi; “Bu yapılan en temel insan hakkıdır. Seçme ve seçilme hakkı gaspıdır. Bu durum seçimleri tanımamaktır. İktidar ne yapmamızı istiyor, söylesin bize. Beka beka diyorlar ama bu iktidarı ülkenin ‘beka’ sorunu haline geldi. Bu haksızlığa karşı mücadele edeceğiz.”

SOL Parti Mersin İl Örgütü adına konuşan Mehmet Antmen ise, “Sol sosyalistler olarak mücadele hattını büyüteceğiz. Van halkının iradesi tanına kadar herkesi mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KİTLENİN YÜRÜMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Konuşmalardan sonra kitleyle DEM Parti İl binasına yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine kitle oturma eylemi gerçekleştirdi. Farklı yollardan ayrılmak isteyen kitleye polis müdahale etti. Dağılan kabalığın ardından Özgür Çocuk Parkının hemen yanında olan Mersin Emek İl Örgütü’ne gideceğini belirten Sedat Başkavak ve beraberinde ki partililer polislerce dakikalarca engellendi. Tartışmanın ardından polisler geçişe izin verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA