CHP’li belediyeden Kurtuluşçulara’a park | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li belediyeden Kurtuluşçulara’a park


 

CHP’li Mezitli Belediyesi, Kurtuluşçular’a park açarak yine dikkatleri üzerine çekti.

Bir dönemin hareketli gruplarından olan ve isimleri sayısız olaylarla anılan Kurtuluş Örgütüne/Hareketine, Mezitli Belediyesi park yaparak adını Kurtuluş Koruluğu koydu. 

Haber Merkezi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve bazı meclis üyeleri açılışta yer alırken, Kurtuluş Örgütüne özel olarak yapılan bu parkta CHP’li bir belediyenin en önde bulunmasına anlam verilemedi. 

KURTULUŞ ÖRGÜTÜ/HAREKETİ NEDİR?
Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bu oluşumun 1971 silahlı direnişinden sonra hapisten çıkan THKP-C kadrolarının 1974'de THKP-C'nin yayın organı haftalık Kurtuluş Gazetesi ve aylık Kurtuluş Sosyalist Dergi çevresinde oluşturdukları Marksist-Leninist siyasi hareketi olduğu biliniyor. 
Örgüt zaman zaman THKP-C/KURTULUŞ, Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) gibi isimleri kullanmış, en sonunda KURTULUŞ örgütü (hareketi) adını almıştır.
Hareketin kurucuları arasında THKP-C ileri gelenlerinden eski Dev-Genç'liler Mustafa Kemal Kaçaroğlu, Mahir Sayın, İlhami Aras, Ali Demir, Seyfi Cengiz ve Şaban İba gibi isimler vardır. Öte yandan Genç Kurtuluşçular Birliği zaman zaman KURTULUŞ/GKB ismini de kullanmıştır. GKB çeşitli zamanlarda silahlı ve molotoflu eylemler düzenlediği de bilinmektedir. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA