Kızılay’dan Mersin’deki Ukraynalılara yardım | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kızılay’dan Mersin’deki Ukraynalılara yardım


 

Rusya – Ukrayna savaşında 2 yıl geride kalırken Mersin’e sığınan Ukraynalılara Kızılay’dan yardım eli uzandı. Türk Kızılay Mersin Şubesi’nin Nisan ayı içerisinde Ukraynalılara hijyen kiti yardımında bulunacağı öğrenildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türk Kızılay Mersin Şubesi’nin göçmen ve mültecilere yardımları sürüyor. Yabancılara yapılan yardımlarda öne çıkan Kızılay son olarak Mersin’de ikamet eden Ukraynalılar için harekete geçti.

 

MERSİN’DE DURUM NE?

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna'ya başlattığı işgalin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçerken bu süre zarfında Türkiye’ye yaklaşık 100 bin Ukraynalı sığındı. Bunların önemli bir bölümü de Mersin’i tercih ederken, gelenlerden bir çoğu kentte kalmayı tercih etti.

Ev sahipliği yaptığı 284 bin kişi ile Türkiye’de yabancı yoğunluğuna sahip 5’inci il konumunda bulunan Mersin’de 43 bin 944 yabancının ise ikamet izni bulunuyor.

Ukrayna’nın Rusya ile yaşadığı savaş nedeniyle Mersin’de özellikle Tece ve Mezitli bölgesinde yoğunlaşan Ukrayna vatandaşlarının sayısının binlerce kişi olduğu tahmin ediliyor.

 

UKRAYNALILAR DERNEĞİNDEN YARDIM DUYURUSU

Bazıları ülkesindeki savaştan kaçıp geldiği için zor durumda olan Ukraynalılara yardımlar ise kesintisiz devam ediyor. Bu kapsamda Türk Kızılay Mersin Şubesi’nin göçmen ve mültecilere yardımları sürüyor. Yabancılara yapılan yardımlarda öne çıkan Kızılay son olarak Ukraynalılar için harekete geçti.

Mersin Ukraynalılar Kültür ve Eğitim Derneği yayınladığı duyuru ile Ukrayna kökenli vatandaşlara, Türk Kızılay Mersin Şubesi’nin yardım dağıtacağını bildirdi.

 

KİMLER YARDIM ALABİLECEK?

Ukrayna vatandaşlarını yardım almaya çağıran dernekten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Sevgili arkadaşlar! Türk Kızılay Ukraynalıları gelip yardım almaya davet ediyor. Nisan ayı boyunca her Salı ve Çarşamba günü 09:00 - 16:00 saatleri arası hijyen kitleri verilecektir. Saat 12:00 ile 13:00 arası öğle yemeği molasıdır. Yardımlar 8 Nisan'dan 15 Nisan tatillerine kadar olacaktır.

Yardım almak için ihtiyacınız olan: Kişiyi tanımlayan bir belge, ikamet adresi veya ikamet adresi ve telefon numarası.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA