Doktor Nida adalet bekliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Doktor Nida adalet bekliyor!


 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde intörn doktor Nida Nur Nergiz’i (24) pompalı tüfekle vurup sakat bırakan eski erkek arkadaşı teknisyen Ersin Karakuş (32) hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması 2 Nisan günü görülecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 23 Ekim'de merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde meydana geldi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde teknisyen olan Ersin Karakuş, aynı hastanede intörn doktor olan tıp fakültesi son sınıf öğrencisi Nida Nur Nergiz'in evinin bulunduğu sokağa gitti.

Burada bir süre araçta bekleyen Karakuş, evine doğru yürüyen eski kız arkadaşı Nergiz'i görünce inip, tüfekle ateş etti. Saçmaların isabet ettiği Nergiz ağır yaralandı. Nida Nur Nergiz, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

SAĞ BACAĞI AMPUTE EDİLDİ

Tedaviye alınan Nergiz'in sağ bacağı, diz üstünden ampute edildi. Olaydan bir gün sonra yakalanan Karakuş tutuklandı.

 

“AZ ÖNCE KARDEŞİNİ VURDUM”

Ersin Karakuş hakkında savcılığın yürüttüğü soruşturma Ocak ayında tamamlandı. Karakuş'un 'Kadına karşı tasarlayarak nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasının talep edildiği iddianame, Mersin 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Karakuş'un işten çıktıktan sonra evine giden Nergiz'e sokakta tüfekle ateş ettiği belirtilen iddianamede, 'öldürme kastıyla' hareket ettiği ifade edildi.

İddianamede sanığın, olaydan sonra intörn doktorun kız kardeşine 'Az önce kardeşini vurdum, kanlar içinde yatıyordu' şeklinde ses kayıtları attığına yer verildi.

 

İKİNCİ DURUŞMA 2 NİSAN’DA

Olayı kıskançlık yüzünden gerçekleştirdiğini ileri süren Karakuş'un 3 Ocak’ta görülen duruşma ile yargılanmasına başlandı. Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti İlk celsede verilen ara kararda, sanığın tutukluluk halinin devamına, diğer delillerin toplanmasına, hastanede olan mağdurun ifadesinin alınmasına karar verdi. İddianame, sanığın eylemlerinin TCK 82. Maddesinin 1. fıkrası A ve F bentleri gereği, tasarlayarak kadına karşı tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüse yönelik cezalandırma talep etti. Duruşma 2 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

 

DOKTOR MESLEKTAŞLARI NİDA’YI YALNIZ BIRAKMIYOR

Mersin Tabip Odası öncülüğünde kentteki emek ve demokrasi güçleri ile kadın dernekleri de dava öncesi destek mesajları vererek duruşma öncesi adalet için basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.  

Duruşma öncesi adliye önünde bir basın açıklaması yapmaya hazırlanan Mersin Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu yayınladığı duyuru ile Mersinlileri davaya destek olmaya çağırarak, “Kadın düşmanı politikalar, cezasızlık eril şiddeti cesaretlendirmeye devam ediyor. Erkek şiddetine dur demek için, adaletin yerini bulması için tüm meslektaşlarımızdan destek bekliyoruz” mesajı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA