31 Mart günü cevabını almış olacaklar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

31 Mart günü cevabını almış olacaklar


 

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Yörüklerin yaşam alanlarını yok edenlerin bugün Yörük kültürü üzerinden siyaset yaptığına vurgu yaparak, “Yörük kültürünün yok olması için elinden geleni yapanlar, bir kültürü kırıma uğratanlar 31 Mart günü cevabını almış olacaklar” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, seçimlere az bir süre kala Toroslar’da yaşayanlara kendini doğru anlatabildiğine inandığını ifade ederek, “Biz bu seçimi kazandık” dedi. Yıldız, katıldığı televizyon programında projelerini paylaştı. Çevre mücadelesi ile kamuoyunun tanıdığı Yıldız, çevrenin yok edilmesinin getirdiği sonuçları anlattı.

 

AÇLIK KAPIMIZA DAYANDI!

Öğrenci olduğu dönemde sosyal bilgiler kitabında “Türkiye kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden biridir” bilgisini anımsatan Yıldız, Türkiye’nin bugün et ithal eden ülke konumuna getirildiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Bunun kıymetini bugün daha iyi anlıyoruz. Gıda artık insanların ulaşabilmekte sorun yaşadığı bir meta haline geldi. Açlık kapımıza dayandı. Ben hayatı ileriye taşıyacak hiçbir şeye karşı değilim. Türkiye’yi bu hale getiren şey yanlış yerlerde taş ocağı, maden ocağı açılmasıdır. Meraları, tarlaları, insanların yaşamını yok eden anlayışa karşıyız.”

 

SİYASET ALGILAR ÜZERİNE YAPILMAYA BAŞLANDI

Türkiye’de özellikle son 20 yıldır siyasetin algılar üzerinden yapıldığına işaret eden Yıldız, “Tanımlar doğru anlaşılmalı. Ama maalesef siyaset öyle bir hale geldi ki hiç kimse rakibinin ne söylediğini dinlemiyor. Ya da ne söylediğini anlamak istemiyor. Özellikle son 20 senedir siyaset algılar üzerine yapılmaya başlandı. Halbuki biz olgular üzerine konuşuyoruz. Türkiye siyasi tarihinden ve gününden algı siyasetinin çıkarılması gerekiyor. Çünkü bunun sonu yok” dedi.

 

BEN YÖRÜK ÇOCUĞUYUM

Kendisi üzerinden oluşturulan algı siyasetine de değinen Yıldız, şöyle devam etti: “Benim nerede doğduğum üzerinden siyaset yapılıyor. Bana da Mersin’in Aladağ Köyü’nde bir Yörük’ün çocuğu olarak doğmak nasip oldu. Bu ülkede yaşayan 86 milyon insanın her biri için kendi doğduğu yer onun onurudur. Bunun kabulü ile hayata bakmamız lazım. Zaten Mersin böyle bir yer. Bunu en çok tartışanlar bizim rakiplerimiz. Üzerimden bu algıyı yapan rakiplerimizin hiç biri Toroslar’da doğmuş değil. Toroslar kültür zenginliği olan bir kent. Ben Yörük çocuğuyum. Ben Arslanköy’ü de Tırtar’ı da çok iyi bilirim. Benim çocukluğum oralarda geçti.”

 

BU ANLAYIŞ BİR KÜLTÜRÜ KATLETTİ

Yörüklerin yaşam alanlarını yok edenlerin bugün Yörük kültürü üzerinden siyaset yaptığına vurgu yapan Yıldız, “Dümbelek Boğazı'nın haritada yerini bilmeyenler bana Yörüklük anlatıyor. Ben Güney Kuyu’da büyüdüm. Buralar biz Yörüklerin, kırıma uğratılmış kültürümüzün yaşandığı yerlerdi. Yörük kültürünün yok olması için elinden geleni yapanlar, Yörüklerin meralarına maden ocağı açanlar, meraları imara açanlar, ürettiği peyniri bitirenler, yaşadığı alanları daraltanlar bize Yörüklük üzerine nutuk çekiyor. Dedelerimizin çadır kurduğu alanlar imara açıldı, bizi oralardan çıkardılar. Hazine arazileri birilerine peşkeş çekildi. Akşama kadar Yörüklük üzerine nutuk çekenler, Yörükleri bir kırıma uğrattı. Peynirsizlikten, sütsüzlükten, yoğurtsuzluktan bahsetmiyorum. Bunlar bir kültürü katlettiler. Akşama kadar benim kültürümü katledenler, yok sayanlar sabaha kadar benim kültürüm üzerinde tepinmeye devam ediyor. Bu etik değerlere sığmaz” diye konuştu.

 

 1 NİSAN GÜNÜ CEVABINI ALACAKLAR

Toroslar’da kimsenin bir başkasını ötekileştirmediğine vurgu yapan Yıldız, “Türkiye’de kim hangi dili konuşuyor, hangi meşrebe inanıyorsa; Toroslar o dinin, mezhebin, meşrebin yaşandığı bir ilçe. Hiçbir zaman Toroslar’da hiç kimse bir birine yan gözle bakmamıştır. Biz aynı camiye de aynı cemevine de beraber gitmişiz. Bizim çocuklarımız aynı okulda okumuş. Kimse kimseyi ötekileştirmemiştir. Bu kadar da alicenap bir memlekettir Toroslar. Bunun sonuçlarını seçimde göreceğiz. Memleket, aile mevzuları üzerine çokça laf çevirenler, üstelik de bu ülkede bile doğmayanların haysiyetsizce yaptığı saldırılar 1 Nisan günü cevabını almış olacak. Vatandaşlarımız gereken cevabı verecek. Bunlar kifayetsiz tartışmalar” dedi.

Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçimleri açık ara kazanacağını söyledi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA