Silifke’de açılışa CHP engeli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’de açılışa CHP engeli


 

Mersin’in Silifke İlçesinde 26 Mart 2024 saat 21. 00 da açılması planlanan Silifke Belediyesi Yeni Hizmet binası açılış töreni CHP’nin yaptığı itiraz sonucu engellendi.

Haber Merkezi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz,  25 Mart 2024 tarihli dilekçesinde seçim yasakları kapsamında açılış ve temel atma gibi törenlerin tertiplenmesinin yasak olduğunu belirterek, Silifke İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. Yapılan itiraz sonucunda Silifke İlçe Seçim kurulunca söz konusu talebe konu olan yeni belediye binasının açılışının seçim yasakları kapsamında olduğuna ilişkin karar verilmesi üzerini açılış yapılamadı.

 

AÇILIŞ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Toros Mahallesinde yapılması planlanan açılışı günler önceden duyuran Belediye Başkanı Sadık Altınok’u binlerce vatandaş alkışlarla ve destek sloganları ile karşıladı.

Yapılamayan açılış töreni, yoğun kalabalığın coşkusu başkanın enerjisiyle şölene dönüştü. Programa; MHP MYK Üyesi ve Mersin Milletvekili Levent Uysal,  AKP MKYK Üyesi Mustafa Sever, MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy, Ülkü Ocakları Mersin il Başkanı Emre Celal Gül, MHP Silifke İlçe Başkanı Kıvanç Derya, AKP Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“AÇILIŞI HİZMETLERE HER ZAMAN KARŞI ÇIKAN CHP ZİHNİYETİ NEDENİYLE YAPAMIYORUZ”

Vatandaştan özür dileyerek bir konuşma yapan Cumhur ittifakı MHP Silifke Belediye Başkan Adayı ve Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok, “Yeni Belediye Binamızı 10 ay gibi kısa bir zamanda bitirip sizlerin hizmetine sunduk. Fakat belediye binamızın açılışını hizmetlere her zaman karşı çıkan CHP zihniyetinin şikayeti üzerine bugün burada yapamıyoruz. Geçmiş dönem belediye başkanı ve ilçe başkanının açılışımıza itiraz ettiklerini, bugün yüksek seçim kurulu ve kaymakamlık imzalı tarafımıza bildirilen tebligatlarla ögrendik. Bugün yapacağımız açılışımızı, kurdele kesimi, havai fişek gösterimizi ve açılış merasimimizi kısıtlayabilirler. Ama biz hep beraber birlik ve beraberlik içinde güçlü irademizi koruyarak coşkumuzu kaybetmeden, sizlerin de desteğiyle seçimleri kazanıp Belediye binamızı yine beraber coşkuyla açacağız, Bugün için sizlerden özür diliyorum. Allah izin verirse bayramdan sonra büyük bir coşkuyla, başkanlarımızla, vekillerimizle, bakanlarımızla birlikte  nice belediye binaları açılışı yapacağız sizlerle beraber daha coşkulu bir şekilde yapacağız. Yapılan hizmetler sizler içindir.” dedi.

Başkan ve Başkan Adayı Sadık Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında çok sevdiği rock şarkı, “Senden daha güzel” i hem söyledi hem oynadı. Ardından halkın arasına giderek hep birlikte “Silifke”nin Yoğurdu” isimli türküyü davul zurna eşliğinde seslendirip oynadılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA