50 yıllık gurur! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

50 yıllık gurur!


 

Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı fiberglas üreticileri arasında yer alan Mersin’in gururu Aşut Fiberglass, 50. hizmet yılını kutladı. Haber Merkezi Türkiye’nin ilk sanat enstitüsü mezunlarından baba Burhanettin Aşut’un merakının peşinden giderek kurduğu ve bugünün dünya devlerinden birinin yara

Haber Merkezi

 

Türkiye’nin ilk sanat enstitüsü mezunlarından baba Burhanettin Aşut’un merakının peşinden giderek kurduğu ve  bugünün dünya devlerinden birinin yaratılmasını sağladı Aşut Fiberglass, kuruluşunun 50’inci yılını şirketin ikinci kuşak yöneticileri; Şerafettin, Fahrettin ve Fatih Aşut’un düzenlediği gece ile kutladı.

 

MERAKININ PEŞİNDEN GİTTİ, İNOVASYON  YAPTI…

Türkiye’de ilk çelik boruyu yapmayı kafasına koymuş ve 1960 ihtilali döneminde sac bulamadığı için eski varilleri kesip kaynakla birleştirip boru yapan baba Burhanettin Aşut, daha sonra kaportacılığa başladı.

Amerikalıların İncirlik’te kullandığı gezi teknelerine hayran olan baba Aşut’un, Alman bir arkadaşının daveti üzerine Avrupa’ya gitmesi üzerine fiberglasa ilgisi arttı.

Dönerken otomobiline fiberglasın hammaddesi reçine ve elyaf koyup dönen Aşut, 1966’da da fiberglas tekne üretmeye başladı.

Burhanettin AŞUT kendi adıyla ürettiği tekneleri 1967’de Yunanistan, Mısır ve Lübnan’a satmayı başarırken, atölyesinin alt katında da kaportacılık, ara katta levha, üst katta da tekne üretimi yaptı.

Burhanettin Aşut’un 1950’de kurduğu Aşut firması; onun gösterdiği merak duygusu,

yaratıcı zeka ve vizyonla 1966’de Aşut Fiberglass adını aldı ve yeni bir geleceğe yelken açıyordu.

Ancak 3 kardeş Şerafettin, Fahrettin ve Fatih Aşut, bu işlere büyük bir sermaye, babalarından aldıkları büyük paralarla veya hazır bir fabrika ve teknik alt yapı ile başlama…

Babalarından miras aldıkları merak duygusu ile yıla çıkan Aşut kardeşler; yaratıcı bir zihinle; eğitime, bilgiye ve bilime önem verme felsefesi ile; ve dahası, çıraklık- kalfalık ve ustalık hiyerarşisinde babalarından aldıkları; iş adabı, iş edebi ve dürüstlük mirası ile yola koyuldu…

Bu süreçte aile dostları Horst Strubel’den de büyük destek alan Aşut ailesi, geçtiğimiz günlerde de; dünyanın ve Türkiye’nin sayılı fiberglass üreticisi olarak 50. hizmet yılını kutladı.

 

“BABAMIZDAN, FARK YARATMAYI ÖĞRENDİK”

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde ki (MTOSB) üretim tesisinde düzenlenen kutlama etkinliğine; Mersin Valisi Özdemir Çakacak başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Gecede öncelikle; 50 yıllık sürece katkı sunanların yad edildiği bir tanıtım filmi gösterildi. Ardından bir konuşma yapan Aşut Fiberglass Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Babamın merak duygusu ve sayın Strubel’in paylaşımcı karakteri olmasaydı, bugün bu değerler ortaya çıkmazdı.  Sayın Strubel sadece Aşut Fiberglass’a değil, Türk sanayisine

Yaptığımız iş ve kullandığımız malzeme o kadar yelpazesi geniş ki; doğasında yaratıcılık istiyor. Aşut Fiberglass olarak hep ilkleri yapmanın gurunu yaşadık. İhtiyaca özel üretim yapabilme esnekliği ve kapasitesi Aşut Fiberglass’ı dünyada farklı bir üretici konumuna getirdi. Çünkü; sıradan olmanın değil, fark yaratmanın önemini öğrenmiştik.

İnovasyon işte budur …

Bu bizim için olağanüstü bir özgüvendi ve bu özgüven dünyaya açılmanın payandası oldu. Dev projelerde, dev ortaklarla birlikte çalıştık. Onlara göre hala küçüktük ama vizyonumuz, hayallerimiz ve öz güvenimiz hiç de eksik değildi…

Aşut bugün bu noktadaysa; Bilimi, bilgiyi, çağın gerekliliklerini ve teknolojiyi iyi izlemesinin ve bunlara değer vermesinin sonucudur.

Dünyaya iş yapıyoruz dedik; Sistemlerimizin ve kalitemizin dünya standartlarında olduğunu belgelendirdik ve tescil ettirdik.

Aşut Fiberglass olarak kaliteyi, firmamızın onuru ve şerefi olarak gördük. Ürünlerimizle, yurt dışında ülkemizi temsil ettiğimizi; Ürün kalitemizin ülkemizin onuru ve şerefi olduğunu hiç unutmadık. Bu felsefe ile hareket ettik.  Marka tescillerimizi yaparak yeni markalar, yani yeni katma değerler yarattık…

Aşut Fiberglass parasal sermayesi ile değil, insan ve zihinsel sermaye ile; merak, yaratıcılık ve girişimciliğin gücü ile kuruldu ve bu günlere geldi. En basit teknolojiden, en yüksek teknolojiye geçtiğimizde bile insan her zaman merkezimizde oldu.

Aşut fiberglass olarak en değerli varlığımız makinelerimiz veya binalarımız değil, çalışanlarımızdır. Bizi marka yapan şey;  Bilgisini, emeğini, tecrübesini kullanan,

Fedakâr bir iş temposu ile çalışan Aşut çalışanları, yani Aşut ailesidir…

Tüm çalışanlarımıza, bu ailenin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Başarı bir ekip işidir…

50 yıllık tarihimizde ortak olduğumuz, paydaş olduğumuz, birlikte ürettiğimiz, birlikte çalıştığımız tüm firmalara, bizlere güvenen müşterilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZDI

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da, hem vali olarak hem de Türk vatandaşı olarak gurur duyduğunu kaydetti. Aşut Fiberglass’ın bir başarı öyküsü yazdığına dikkat çeken Çakacak, “Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak büyüyen gelişen bir devletiz. Gelişen bir ülkenin kurumsal firmalara ihtiyacı var. Dünyayla rekabet edebilecek, düşünceye ve özgüvene sahip firmalara ihtiyacı var. Bir işletmeyi kurmak kolaydır ama devir alınan bayrağı yukarı çıkarmak zordur. İşte 2’nci ve 3’ncü jenerasyona düşen, büyüklerden aldığı bayrağı daha yukarılara çıkarabilmektir” şeklinde konuştu.

 

EMEK VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından firmanın emekli olan ve çalışmaya devam eden personellerine teşekkür plaketi verildi. Gecede; Aşut Fiberglass’ın kurulmasına büyük katkı sağlayan Horst Strubel’e ise Şerafettin Aşut tarafından Burhanettin Aşut Özel Ödülü takdim edilirken, Strubel de Aşut kardeşlere birlikteliği simgeleyen bir hediye verdi.

Ayrıca; firmada 10 yıl ve üzeri hizmet veren; Hazım Kıcalı, Mehmet Öztürk, Refik Esen, Nurten Çalışkan, Hamdi Birkin, Hamza Yılmaz, Kenan Doğan, Recep Akcan, Yalçın Yalçın, Kadir Korkmaz, Serap Kütük, Erdinç Can, Seydi A. Arı, Ramazan Öztürk, Tahsin Yetiş, İbrahim Civelek’e plaket verildi.

Aşut Fiberglass’a kurulduğu yıllarda emeği geçen; Ali Önal, A. Hamdi Kanık, Hasan Yağcılar, Hayri Dinç, Mehmet Kisin, Muammer Tamay, Mustafa İsteyni, Saffet Soldan ve Şadi Efe de unutulmadı ve birer plaket ile teşekkür edildi.

 

AŞUT FİBERGLASS

Hali hazırda üretiminin yüzde 75’ini dış piyasaya satan Aşut Fiberglass’ın ürün yelpazesi; boru, ek parçası, tank, baca, kanal ve diğer ekipmanlardan oluşuyor. Söz konusu ürünler ise, ‘EPI-DUR, VIN-DUR, ISO-DURF-DUR ve ComPlast markalarıyla üretiliyor. Modern fabrikasında yüksek üretim kapasitesi ve geniş ürün yelpazesi ile 20 milimetreden 20 metreye kadar değişen çaplar ve 200 atm işletme basıncına kadar ürün üretebilen Aşut Fiberglass, 8 metre çapa kadar olanları Mersin’de, daha büyük çaplı ürünleri ise nakliye sorunu nedeniyle kullanım yerinde imal ediyor. Fabrikadan çıkan ürünler; Kuveyt, Katar, Dubai, Suriye, Irak, İran, Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Libya, Mısır, Güney Afrika Cumhuriyeti, Almanya, Norveç, Danimarka, Fransa, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Türkmenistan ve ABD’de kullanılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA