Adana depremleri bölgeyi geriyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adana depremleri bölgeyi geriyor!


 

Depremlerin şiddetli şekilde hissedildiği Mersin’de olası bir Adana depreminin korkusu yaşanırken Prof. Dr. Naci Görür’den uyarı geldi. Önceki gün Adana’da meydana gelen depremi değerlendiren Görür, bölgenin gerilimli olduğunu açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük hasar bırakan deprem sonrası, Türkiye deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleşirken bölgedeki tüm sarsıntıların hissedildiği Mersin’de ise endişeli bir bekleyişi yaşanıyor. Deprem bölgelerinden göç den büyük bir nüfusu kitlesini de barındırır hale gelen Mersin’de endişesi giderek artan vatandaşlar şiddetli hissedilen depremler nedeniyle sorularına yanıt arıyor.

 

BÖLGE GENEL OLARAK GERİLİMLİ!

Son olarak Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 25 Mart günü Adana ve Muğla'da meydana gelen 4 büyüklüğüne sahip depremleri değerlendirdi.

Görür, "X" sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, Adana depremine yönelik, depremin Savrun Fay Zonu'na yakın bir bölgede gerçekleştiğini ve bu bölgenin genel olarak gerilimli olduğunu kaydetti.

Kalitesiz yapı stoku ve zemin sorunu nedeniyle endişeli bir bekleyiş içerisinde olan Mersin’de Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamaları geniş yankı buldu. Uzmanların sık sık dönüyüm uyarısı yapmasına rağmen kentte özellikle yerel yönetimlerin bu yönde adımlar atmaması tepkiye neden oluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA