ORC’den Mersin anketi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORC’den Mersin anketi


 

Seçime günler kala ORC’den Mersin anketi geldi. Araştırma ile Silifke, Toroslar ve Yenişehir’de son duruma ışık tutuldu.

BURCU KAYA

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kala ORC Araştırma Mersin'in 3 ilçesinde hazırladığı seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Araştırma kapsamında Silifke, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde yaşayan seçmenlere “İlçenizdeki Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

 

SİLİFKE MHP’DE KALABİLİR

Önceki dönem CHP7de olan ancak 2019’da MHP’ye geçen Silifke’de ise kıyasıya bir yarış var. 311 sandıkta 97 bin 604 oyun kullanılacağı Silifke’de ORC’nin anketinde birinci sıradaki aday yüzde 51.9 oranda oya sahip çıkan MHP adayı mevcut belediye Başkanı Sadık Altunok oldu. Önceki dönem belediye başkanı CHP adayı Mustafa Turgut’un oyu yüzde 37,4, İYİ Parti adayı Ali Özgür’ün yüzde 6,2 ve diğer adayların oyu ise yüzde 4,5 olarak açıklandı.

 

TOROSLAR’DA ALİ ÖZ ÖNDE

Mersin Toroslar’da 636 sandıkta 226 bin 675 kişinin oy kullanması beklenirken en güçlü adayın oyların yüzde 45,4’üne sahip olduğu açıklanan MHP adayı Ali Öz olduğu bildirildi.

Ankette CHP adayı Abdurrahman Yıldız’ın oyu yüzde 39,6, İYİ Parti adayı Nihat Soysal’ın oyu yüzde 7, Zafer Partisi adayı Ziya Özmen’in oyu yüzde 2,2, Yeniden Refah Partisi adayı Soner Çelik’in oyu yüzde 2 ve diğer adayların oyu 3,8 olarak açıklandı.

 

YENİŞEHİR’DE GÖZLER MUHALEFETTE

31 Mart seçimlerinde 549 sandıkta 200 bin 160 kişinin oy kullanacağı Mersin’in Yenişehir ilçesine ait sonuçlarda CHP adayı Abdullah Özyiğit’in oyu yüzde 53,8 olarak açıklandı. AKP adayı Kenan Peker’in oyu yüzde 27,2 olarak açıklanırken CHP’den ayrılan İYİ Parti adayı Ahmet Arıcan’ın oyu yüzde 7,5, Zafer Partisi adayı Barış Pehlivan’ın oyu yüzde 2,9, TİP adayı Gencer Baykul’un oyu yüzde 1.8 ve diğer adayların oyu yüzde 6,8 olarak açıklandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA