AKOB Genç Dinletiler serisi devam ediyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB Genç Dinletiler serisi devam ediyor


 

AKOB, 2024’ün Mart ayı etkinliklerine “Genç Dinletiler” programının 9’uncusuyla devam etti.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), bir oteldin lobisinde gerçekleştirdiği ‘AKOB Genç Dinletiler - 9 Programı’ ile kentin kültür sanat yaşamına katkı vermeye devam etti.

Farklı bir sanat ortamında gerçekleşen programda kentin değeri Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuarı öğrencileri, yurtiçi ve yurtdışındaki başarılarıyla gururlandıran genç müzisyenler Deniz Işık (gitar), Helin İrem Özbek (viyolonsel), Alperen Arda Şişman  (gitar) ve sopranolar Zeliş Zeren Durbuzer, Deniz Özölmez, Sude Melisa Aksoy, Necla İmren ile Bengisu Türk (piyano) eşliği ile müzikseverlerle buluştu.

 

PROGRAMDA HANGİ GENÇLER SAHNE ALDI?

Programda, J.S. Bach-BWV 1000 Füg ve N. Koshkin- Usher Waltz (Deniz Işık -gitar), C. Tedesco- Caprichos de Goya Op. 195 No.12 ve Hubo Remedio (Alperen Arda Şişman- gitar), Ç. Üstüntaş- Köroğlu (Duo gitar düzenlemesi (Deniz Işık & Mehmet Özkanoğlu- gitar), R. Gnattali - Çello ve Gitar Sonatı (1.Bölüm) (Helin İrem Özbek & Alperen Arda Şişman -viyolonsel & gitar), A. Scarlatti - “Gia il Sole dal Gange” Necla İmren (soprano), Giulio Caccini - “Amarilli” Sude Melisa Aksoy (soprano), Antonio Lotti - “Pur dicesti” Zeliş Ceren Durbuzer (soprano), Giuseppe Torelli - “Tu lo sai” Deniz Özölmez (soprano), J. S. Bach - Magnificat “Quia Respexit” Sude Melisa Aksoy (soprano), C. Monteverdi - L' Incoronazione di Poppea operasından Drusilla’nın Aryası “ O Felice Drusilla” Necla İmren (soprano), G.F.rideric Handel- Giulio Cesare operasından Cleopatra’nın Aryası; “Piangero…” Zeliş Ceren Durbuzer (soprano), G. F. Handel - Alcina operasından Morgana’nın Aryası; “ Tornami a Vagheggiar” Deniz Özölmez, Bengisu Türk’ün piyano eşliğinde yer aldılar.

 

“MÜZİK BİR ARAYA GELMENİN EN GÜZEL YOLLARINDAN BİRİ”

AKOB Başkanı Demet Şaman Tarlakazan etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün burada genç müzisyenlerimizi dinleyiciyle buluşturan ve kent ile gençler arasında anlamlı bir köprü kuran bu özel etkinliğin 9. su için buradayız. Anlamlı bir köprü çünkü, müzik bir araya gelmenin en güzel yollarından biri; bu program da müziğin dilini ve birleştiriciliğini yaygınlaştırıyor.

Müziğin bir araya getirici gücüyle birbirimizi anlamaya ve desteklemeye devam edelim” dedi. 

AKOB Genç Dinletiler serisinin düzenlenmesine değerli katkı verenlere ve performanslarıyla hayran bırakan genç yıldızlara, eğitmenler Mehmet Özkanoğlu, Münif Akalın, Evrim Şahinkaya Kaplancık ve Mersin'de sanata gönül veren tüm sanatseverlere AKOB ailesi adına teşekkürlerini sundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA