MEÜ öğrencilerden yaşlılara sürpriz ziyaret | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ öğrencilerden yaşlılara sürpriz ziyaret


 

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası’nda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, akademik ve idari personel ile Yaşlı Bakımı programı öğrencileri ile birlikte Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi’ndeki yaşlıları ziyaret etti. Huzurevindeki ziyarette yaşlıların yaptığı eserlerden oluşan sergi gezildikten sonra yine yaşlılar tarafından bir müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar; huzurevindeki yaşlıların haftasını kutlarken Mersin Üniversitesi olarak kendilerinin her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Konuşmasının ardından Rektör Yaşar tarafından yaşlılarında içerisinde kendi fotoğraflarının olduğu çerçeveler hediye edildi. Huzurevindeki ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

YENİŞEHİR KAMPÜSÜNDE KONSER DÜZENLENDİ

Mersin Üniversitesinin Yaşlılara Saygı Haftası kapsamındaki ikinci etkinliği ise “Mesleki Tecrübeler Söyleşisi” başlıklı program oldu. Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Konser Salonunda gerçekleşen etkinliğe Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda çalışan Gerontolog Cihan Tanrıverdi tarafından yapılan söyleşide Mersin’de yaşlılar için yapılan evde sağlık, bakım, temizlik ve yemek hizmetleri, Gülümse Alzeimer Yaşam Merkezi, yaşlı destek hizmetleri ve yaşlıların keyifli vakit geçirmesi için düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler verildi.

Kendi deneyimlerini de paylaşan Gerontolog Cihan Tanrıverdi; ‘Yapılan çalışmalarla yaşlılarda sosyalleşme ve sağlık bakımında çok ilerleme kaydettiklerini, ilk zamanlar zorlandıklarını ancak etkinliklerle birlikte yaşlılarında memnuniyet düzeyinin ve yaşam kalitesinin arttığını ifade etti. İnteraktif olarak gerçekleşen söyleşide öğrencilerin sorularına yanıt veren Tanrıverdi, burada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.’ ve sözlerini tamamladı.

Söyleşi sonrası Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz tarafından Gerontolog Cihan Tanrıverdi’ye teşekkür belgesi takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA