Avukatlar, Baro yönetimine tepkili mi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Avukatlar, Baro yönetimine tepkili mi?


 

Mersin’de Baro tarafından avukatlara seçim ve sandık güvenliği eğitimi verildi. Ancak avukatların Baro’nun etkinliğine önem vermeyerek az sayıda katılım sağlaması dikkat çekti! Yaklaşık 100 kişilik salonda katılımcılarla birlikte sadece 15 kişinin yer aldığı etkinlik, Başkan Gazi Özdemir yönetimine tepki olarak yorumlandı.

HEDİYE EROĞLU

 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Mersin Barosu tarafından secimde görev alacak olan avukatlara ve stajyer avukatlara, ‘Seçim ve Sandık Güvenliği Eğitimi’ verildi. Avukatların katılımıyla Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen eğitim, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Delegeleri Av. Ayla Gündoğdu ve Av. Şenol Yücesoy ile Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ferhat Fazıl Çetin tarafından verildi.

Eğitimde; Sandık kurulunun oluşturulması, sandık kurulu üyelerinin ve müşahitlerin görev ve sorumlulukları, yemin etme süreci, seyyar sandık kurulu nasıl çalışır? Sandık çevresinde kimler bulunabilir? Şüpheli işlemlerde şikâyetlerin tutanak defterine işlenmesi, itiraz hakkının kullanılması, oy verme sırasındaki sorumluluklar, sandık kurulu üyesi ve müşahitler nasıl oy kullanacak? Hangi tip kimliklerle oy kullanılabilir? Seçmen listesinde ismi olmadığı halde kimler oy kullanabilir? Oy verdikten sonra imza işlemi, okuma-yazma bilmeyen ve engelli seçmenler nasıl oy kullanabilir? Oy sayım ve döküm süreci, oy kullanma bitiminin ilamı, oy sayım döküm cetveli, sonuçların ilanı ve sonrasındaki sorumluluklar hakkında bilgiler verildi.

 

AVUKATLAR BARO YÖNETİMİNE TEPKİLİ Mİ?

Ancak Türkiye için hayati öneme sahip bu seçim döneminde büyük görev ve sorumluluk düşen avukatların eğitime ilgisiz kaldığı görüldü. Yaklaşık 100 kişilik salonda katılımcılarla birlikte sadece 15 kişinin katıldığı etkinlik, Başkan Gazi Özdemir ve ekibindeki Baro yönetimine bir tepki olarak yorumlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA