SGK’dan işverene müjde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SGK’dan işverene müjde!


 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda işvereni rahatlatacak düzenlemeler yolda!

Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Mersin SGK İl Müdürü Mehmet Gülpak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Ziyarette sosyal güvenlik alanında yeni düzenlemeler yapılacağını anlatan Gülpak, sigortalı ve emeklileri kapsayacak çalışmaların işvereni rahatlatılacağını dile getirdi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, Yönetim Kurulu Üyeleri Fuad Budur, Ekrem Sağlam, Enis Hekimoğlu, Ufuk Maya ve İbrahim Zeper ile birlikte Mersin SGK İl Müdürü Mehmet Gülpak’ı kabul etti.

Ziyarette bu yıl Sosyal Güvenlik Reformu’nun çıkışının 10’uncu yılı olduğunu anlatan Gülpak, önümüzdeki süreçte bu alanda yeni düzenlemeler yapılacağını bildirdi. “Sigortalı ve emeklilerle ilgili bir takım yenilikler olacak ve hazırlanan çalışma önümüzdeki aylarda Meclis’e sevk edilecek” diyen Gülpak, bu konuda ciddi hazırlıklar yapıldığını dile getirdi. Özellikle teşviklerin uygulanmasıyla ilgili bir hazırlık süreci olduğunu bildiren Gülpak şunları söyledi:

“Sahada karşılaştığımız, zaman zaman bize serzeniş olarak gelen bazı sıkıntıların çözümü olacak düzenlemeler üzerinde çalışma yapılıyor. Bu konuyla ilgili komisyon da kuruldu. Bu komisyon içinde taşrada görev yapan daire başkanları ve genel müdürler var. Çalışmalar İstanbul’da yapılıyor. Karma bir komisyon oluşturulması ve sahada çalışan kişilerin de bu komisyon içinde yer alması çok önemli. Merkez teşkilatı doğal olarak uygulamadan uzaklaşıyor. Merkez ve taşra teşkilatı bir arada çalıştığı zaman her iki tarafın da ihtiyaçlarına çözüm üretilebiliyor.”

Gülpak, özellikle teşvikler konusunda yapılacak düzenlemelerin çok sayıda personel çalıştıran firmaları büyük ölçüde rahatlatacağını vurguladı.

İş dünyasında yaşanan sıkıntıların dile getirildiği görüşme toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA