MEÜ akademisyeninden önemli başarı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ akademisyeninden önemli başarı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Fakültesi Matematik Bölümü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Gürefe, Q1 Çeyreklik Kategorisindeki SCI-Expanded İndeksli “Journal of Function Spaces” dergisinin editör kuruluna seçildi.

Uygulamalı matematik kapsamında lineer olmayan kısmi türevli diferansiyel denklemler, nümerik analiz konularında bilimsel çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Doç. Dr. Yusuf Gürefe “Journal of Function Spaces, başta fonksiyonel analiz ve uygulamalı matematik alanları olmak üzere matematiğin diğer disiplinlerinde de makale kabul eden ve tüm dünyada önem verilen WoS çeyreklik dilim incelemesinde Q1 kategorisinde yer alan oldukça nitelikli bir dergi. Yayımladığım uluslararası eserler neticesinde editör kuruluna davet edilmekten ve Mersin Üniversitesi’ni uluslararası bilimsel faaliyetlerde temsil etmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bundan sonraki süreçte de gerçekleştireceğim bilimsel çalışmalar ile Mersin Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma hedefine katkı sağlamaya devam edeceğim.” dedi.

Journal of Function Spaces dergisi, tüm yönleriyle fonksiyon uzayları, fonksiyonel analiz, diferansiyel denklemler, nümerik analiz, matematiksel analiz ve bu konuların başta uygulamalı matematik olmak üzere diğer matematik disiplinlerindeki kullanımı ve uygulamaları hakkında makaleler yayınlıyor. Dergi, ülkemizdeki akademik yükseltme ve atamalarda önemli kriterlerden biri olarak değerlendirilen "Web of Science (WoS)" veri tabanında "Science Citation Index Expanded" tarafından indekslenirken veri tabanının "Journal Citation Reports" kaynağına göre Matematik alanında Q1 çeyreklik dilimde yer alıyor. WoS veri tabanının “Journal Impact Factor (Dergi Etki Faktörü)” analizine göre güncel “Impact Factor (Etki Faktörü)” değeri 1.9 olan dergiye incelenmek üzere gönderilen makaleler hakkındaki nihai karar verme süresi ortalama 115 günken, derginin makale kabul oranı ise % 12 olarak hesaplanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA