Geleceğin doktorları önlük giydi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Geleceğin doktorları önlük giydi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı ve birinci dönem Tıp Fakültesi öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahar Taşdelen, Mersin İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Serhan Karakılıç, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ayla Özer ve Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken, hekimler, öğretim elemanları ve öğrencilerin yakınları katıldı.

 

“HEKİMLİK, İNSAN HAYATINI KORUMAK VE İYİLEŞTİRMEK İÇİN BİLİM, SANAT VE AHLAKI BİR ARAYA GETİREN KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Tıp Bayramı gibi önemli bir günde gerçekleştirilen törende yer alıyor olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Yaşar, “Hekimlik, insan hayatını korumak ve iyileştirmek için bilim, sanat ve ahlakı bir araya getiren kutsal bir meslektir. Bizler de bugün bu kutsal mesleği büyük bir özveri ile ifa eden hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla birlikte 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle hekimlik mesleğinin onurunu, sorumluluğunu ve fedakarlığını taşıyan tüm hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı saygıyla selamlıyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Beyaz önlüklerini giyerek hekimlik mesleğine adım atan öğrencilere de seslenen Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Sizler, bu beyaz önlüğü giymeye hak kazandınız. Çünkü sizler, zorlu bir sınav sürecinden geçerek, ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Mersin Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi'ni kazandınız. Sizler, burada aldığınız eğitimle, alanınızda uzmanlaşacak, kendinizi geliştirecek ve mesleğinizde başarılı olacaksınız. Sizler, ülkemizin sağlık sorunlarına çözüm üretecek, insanlığa hizmet edecek ve hekimlik mesleğinin onurunu taşıyacaksınız. Unutmayın ki sizler bu ülkenin geleceği, bu mesleğin umudusunuz. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Bu meslek, sizden çok şey bekliyor.” ifadelerini kullandı.

 

“GİYECEĞİNİZ BEYAZ ÖNLÜKLERİN HAKKINI GURURLA VE GÜVENLE VERECEĞİNİZ BİR ŞEKİLDE DONATILABİLMENİZ İÇİN GEREKLİ ALTYAPI VE ÖĞRETİM ÜYESİ KADROSUNA SAHİBİZ”

Hekimliğin bir meslek olmasının yanında aynı zamanda bir sanat olarak da tanımlandığını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, konuşmasına 14 Mart’ın Tıp Bayramı ilan edilmesinin tarihsel süreçlerinden bahsederek başladı. Daha sonrasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ali Kaya, “Uzun ve yorucu bir sınav maratonunun ardından tıbbiyeye adım attınız. Çalışma azminiz ve başarılarınızdan dolayı sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Giyeceğiniz beyaz önlüklerin hakkını gururla ve güvenle vereceğiniz bir şekilde donatılabilmeniz için gerekli altyapı ve öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Size düşen sıkı çalışmak ve hocalarınızın bilgi birikimlerinden faydalanmak. Giyeceğiniz beyaz önlüklerinin ömür boyu temiz kalmasını diliyorum.” dedi.

 

“GAYRETTEN VE ÇALIŞMAKTAN TASARRUF ETMEMELİYİZ”

Tıp Fakültesi öğrencileri adına konuşan Yusuf Emre Şimşek ise, “Sevgili arkadaşlarım sizlere naçizane sözüm hata yapmak hile yapmaktan çok daha onurludur. Yüce mesleğimizin haysiyetini müdafaaya bugünden başlamalısınız Beyaz önlüklerimizi lütfen bunun simgesi olarak görünüz unutmayınız ki bizler bu vatanın entelektüel sermayesiyiz. ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünü hep hatırlamalıyız. Gayretten ve çalışmaktan tasarruf etmemeliyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından meslekte 25. yılını dolduran hekimleri Prof. Dr. Mehmet Çolak, Prof. Dr. Alev Bobuş Örs, Prof. Dr. Tuba Kara, Prof. Dr. Hamide Sayar, Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balcı, Prof. Dr. Hakan Kaleağası ve Prof. Dr. Savaş Aktaş’a plaket takdim edildi.

 

Daha sonrasında Tıp Fakültesi birinci dönem öğrencilerine beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle birlikte tören sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA