Mersin’de ‘Düşünsel Ufuklar’ buluşması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ‘Düşünsel Ufuklar’ buluşması


 

Haber Merkezi

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB); kültür ve sanat başta olmak üzere, kent yaşamına dair olgularının ele alınacağı, D5 Sanat Ortamı’nın koordinasyonunda, Numerica Art Project- Düşünsel Ufuklar Toplantı Dizisi projesi başladı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi Konferans Salonu’nda Numerica Art Project- Düşünsel Ufuklar Toplantı Dizisi'nin ilki gerçekleşti.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Şeref Erol, dört hafta sürecek toplantı dizisinin ilkinde, “Sesin Ontolojisi: Sesin Fiziksel Doğası” üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Katılımcıların yüksek dikkatini ve ilgisini çeken sunumunda; ses nedir, sesin fiziksel doğası, sesin fizyolojik ve psikolojik doğası üzerine incelemeler, ses ve mekan, ses ve zaman konularında ufuk açan bilgiler verdi, akıllara takılan soruları detaylarıyla açıkladı.

Sanata, sanatçıya ve sanatsevere destek ereğiyle topluma yönelik kültür sanat etkinliği yapmayı amaçlayan Numerica Art Project birimi işbirliği, D5 Sanat Ortamı'nın proje koordinasyonu, AKOB ev sahipliğinde dört hafta sürecek programın mekan sahipliğini EMO Mersin Şube Başkanlığı ve kayıt ve çekimleri Kültürhane üstlendi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “AKOB olarak, böylesi işbirliklerin ve paydaşlıkların kentin kültür sanat yaşamına katkılarını önemsiyoruz. 20-27 Mart ve 3 Nisan 2024 tarihlerindeki Numerica Art Project- Düşünsel Ufuklar Toplantı Dizisi'nin "Sesin Ontolojisi: Ses ve Sanat" ortak başlıklı devam sunumlarında da kültür ve sanata gönül veren tüm dostları bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA