Esnaf, SGK’ya Suriyeliler’den dert yandı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnaf, SGK’ya Suriyeliler’den dert yandı!


 

Suriyeli sığınmacıların yarattığı kayıt dışılık ile ilgili SGK Müdürü Gülpak’a ‘harekete geçme’ çağrısı yapan ESOB Başkanı Dinçer, “Suriyelilerce ilimizde kuralsızca açılan işlerleri esnafımıza büyük sekte vuruyor. Bu konuda gerekli çalışmalar bir an önce yapılmalı ve esnafımızın mağduriyeti önlen

Haber Merkezi

Mersin SGK İl Müdürü Mehmet Gülpak ve Müdür Yardımcısı Mahmut Cebecioğlu, SGK Haftası kapsamında Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

Başkan Talat Dinçer’e günün anısına bir buket çiçek hediye eden İl Müdürü Gülpak, 2006 yılı Mayıs ayında üç sosyal güvenlik kuruluşun birleştirilerek 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu ile tek çatı altında hizmet vermeye başladıklarını hatırlattı.

 

EMEKLİ ESNAFA DESTEK

İl Müdürü Gülpak hafta kapsamında bir dizi sosyal kültürel etkinlikler ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Bu sosyal ve kültürel etkinlik ve ziyaretlerimizle vatandaşlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlamaktayız. Bu amaç doğrultusunda bugün en büyük işveren konumundaki esnaf sanatkar teşkilatımızın ilimizdeki zirve teşkilatını ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İl Müdürü Gülpak, emekli olan esnaf sanatkarlardan yapılan yüzde 15 oranındaki destek priminin kaldırıldığını sözlerine ekledi.

 

“SGK’NIN AYRILMAZ BİR PARÇASIYIZ”

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’de SGK Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Dinçer,”Bizler esnaf teşkilatı olarak SGK’nın ayrılmaz bir parçasıyız. Sosyal Güvenlik Kurumu insan hayatı için çok önemli. Doğum öncesinden ölüm sonrasına kadar her aşamayı ilgilendiren bir kavramdır. İnsanlar canlı birer varlık, ihtiyaçları her geçen gün çeşitleniyor, artıyor. İşte bu durumda sosyal güvenlik kurumun önemi ortaya çıkıyor Beşikten mezara kadar yaşamın her alanında var olan sosyal güvenlik bizler için vazgeçilmezdir. Sosyal güvenliksiz bir hayat düşünülemez.. Bu duygu ve düşüncelerle haftanızı kutluyor ve ziyaretiniz için teşekkürlerimi iletiyorum “dedi.

Konuşmasının devamında Suriyeli sığınmacıların yarattığı kayıt dışına da değinen Dinçer, “Suriyelilerce ilimizde kuralsızca açılan işlerleri esnafımıza büyük sekte vuruyor. Bu konuda gerekli çalışmalar bir an önce yapılmalı ve esnafımızın mağduriyeti önlenmeli” şeklinde sözlerini noktaladı.

Ziyarette Mersin ESOB Başkan Vekilleri Nesil Aydın ve Alper Deniz ile Yönetim kurulu üyeleri Mehmet Torun, Ömer Şahbudak ve Mustafa Köç’de hazır bulundu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA