MEÜ öğrencileri Çanakkale’ye vefa türü düzenledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ öğrencileri Çanakkale’ye vefa türü düzenledi


 

Haber Merkezi 

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke Uygulamalı Teknoloji İşletmecilik Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencileri, proje koordinatörleri Dr. Öğr. Üyesi Gülay Zulkadir ve Öğr. Gör. Koray Gidirişlioğlu öncülüğünde "Cumhuriyet'in 100. Yılında Vatan Kalbinin Attığı Çanakkale'ye Vefa Turu" projesi kapsamında Çanakkale'deki şehitlikleri gezdiler.

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke kanaat önderlerinden Rıfat Karaduman, projenin sponsorlarından Avukat Ayşe Doğan ile iş insanı Kürşat Gökhan Göktaş tarafından Silifke Taşeli Kültür Vakfı'nda düzenlenen törenin ardından ekip Mersin'e uğurlandı.

Üniversite Çiftlikköy Kampüse gelen ekibi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan karşıladı. Birlikte toplu fotoğraf çektirdikten sonra yine Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan'ın uğurladığı kafile Cuma akşam saatlerinde yola çıktı. Tam da Cumhuriyet'in 100. yılına ve gittikleri şehit toprağı Çanakkale'nin şanına yakışır şekilde oldukça coşkulu geçen yolculuk sonrasında topluluk; profesyonel turist rehberi Volkan Balcı'nın anlatımlarıyla Eceabat, Kilitbahir tabyaları, 8'i karşılıklı olmak üzere tarih boyunca toplam dokuz adet yapılan Çanakkale kaleleri, Rumeli Mecidiye tabyaları, Hilal-i Ahmer Hastanesi, Şehitler Abidesi, 57. Alay, Conkbayırı gibi her tarafı tarih olan yerleri gezdi.

Vatanın kurtulmasında önemli bir yeri olan Çanakkale'deki hem deniz hem kara savaşları hakkında oldukça önemli bilgiler edinen öğrenciler dönüş yolunda da Bursa ve Eskişehir'de molalar vererek bu özel kentleri de görme fırsatını yakaladılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA