Mersin’den İstiklal Marşı kutlaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den İstiklal Marşı kutlaması


 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 103’üncü yıldönümü Mersin’de bir dizi etkinlik ile kutlandı. İlk olarak Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yılı ve Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi.

Mersin Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekili Ufuk Çakır, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Ticaret Müdürü Ferhat Sümer, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Veysel Sarı’nın rahatsızlığı nedeniyle yerine vekalet eden Başkan Vekili Nihat Dağdelen ile diğer protokol üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan günün önlem ve anlamını ifade eden konuşma yaptılar. Ardından Vali Pehlivan tarafından resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Tiyatro ekibince “istiklalin Yolu” adlı tiyatro gösterimi ile kutlamalar sona erdi.

 

MEÜ’DEN KONFERANS

Ayrıca Mersin Üniversitesi (MEÜ) Türkçe Eğitim Topluluğu tarafından da ‘İstiklal Marşı ve İstiklal Şairi Mehmet Akif’ başlıklı bir konferans düzenledi.

Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’ndeki konferansa konuşmacı Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Zeliha Tuğuz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım gösterdi.

Sunumuna Mehmet Akif’in hayatından bahsederek başlayan Öğr. Gör. Dr. Tuğuz, “Her kadim millet tüm insanlığa var olmuş büyük fikir ve sanat insanları geliştirmiştir. Türk tarihinde de biz bunun sayısız örneğini görüyoruz. Bu büyük şahsiyetlerden birisi de Mehmet Akif Ersoy’dur. Mehmet Akif yakın tarihimizin canlı, samimi, vatanperver ve dosdoğru bir şairi olarak milletimizin bağımsızlık mücadelesini milli marşımızla tüm dünyaya haykıran şair ve fikir insanıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un şiir, spor eğitim hayatı ile bilinmeyen diğer yönlerini dile getirerek devam ettiren Öğr. Gör. Dr. Tuğuz, Akif'in ‘Gelecek Nesillerin Eğitimi Nasıl Olmalı?’ adlı yazısını okuyarak sunumunu tamamladı.

Konferans, Türkçe Eğitim Topluluğu Başkanı Ali Yıldız tarafından Öğr. Gör. Dr. Zeliha Tuğuz’a teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA