Utanç davasında rekor ceza | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Utanç davasında rekor ceza


 

Mersin’de 3 yıl önce kaybolduktan 9 gün sonra ormanlık alanda cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme Yağal’ın dedesi Hasan Yağal’a, ’nitelikli cinsel saldırı’ ve ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından verilen hapis cezası 45 yıla çıkarıldı.

Mersin'in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında, 10 Kasım 2021'de ailesinin kayıp başvurusunda bulunmasıyla başlayan aramalarda 9 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 4 yakınının istinaf mahkemesinde yargılandığı davada karar açıklandı.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesinde görülen duruşmaya, Müslüme Yağal'ın 19 Kasım 2021'de ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan dedesi Hasan Yağal, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar anne S. Yağal, nenesi A. Yağal ve ağabey O. Yağal ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ve avukatlar da salonda hazır bulundu.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı tarafından açıklanan mütalaada, Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesince karara bağlanan dosyada Hasan Yağal hakkında gelini S. Yağal'a yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan verilen mahkumiyet kararında herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle istinaf talebinin esastan reddi ve bu saldırı sonucu doğduğu belirlenen kız çocuğu A.Yağal'a karşı 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün cezanın ise kaldırılarak sanığın 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan cezalandırılması talep edildi.

Mütalaada ayrıca Hasan Yağal hakkında Müslüme Yağal'a karşı 'kasten öldürme', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından verilen beraat kararının bozularak, küçük kızın ölümüne ilişkin süreçte elde edilen belge ve bilirkişi raporları doğrultusunda sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılması istenilirken, anne S. Yağal'ın ise 'suçluyu kayırmak' suçundan cezalandırılması talep edildi.

 

CİNAYET İDDİASI REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Hasan Yağal'ın, ormanlık alanda ölü bulunan torunu Müslüme Yağal'a karşı işlediği ileri sürülen suçlardan verilen beraat kararlarını hukuka uygun bularak, istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi. Hasan Yağal hakkında gelini S. Yağal'a yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan verilen 28 yıl mahkumiyet kararı ile 'suçluyu kayırmak' suçlamasıyla yargılanan büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal ve ağabey O. Yağal'a verilen beraat kararları da mahkeme heyetince hukuka uygun bulundu.

 

CEZASI 45 YILA ÇIKARILDI

Mahkeme heyeti ayrıca, Hasan Yağal hakkında gelini S. Yağal'a yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan doğan kız çocuğu A. Yağal'a karşı 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün cezasını kaldırırken, olayın gerçekleştiği zaman, yer ve biçim ile meydana getirdiği zarar ve tehlikenin ağırlığının göz önünde bulundurularak, sanığa 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 9 yıl hapis cezası verdi. Ceza, suçun 'alt soyuna karşı gerçeklemiş olması' ve 'birden fazla kez zincirleme suretiyle işlendiği' gerekçeleriyle 17 yıl 12 aya çıkarıldı. Böylece dede Hasan Yağal'ın toplam hapis cezası 45 yıl 12 aya yükseldi.

 

OLAY

Mersin'in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım 2021'de çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme'nin kaybolduğunu belirten ailesi durumu ilgililere bildirmiş, çalışma başlatan ekipler 19 Kasım 2021'de ilçedeki kırsal alanda kayıp çocuğun cansız bedenini bulmuştu. Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, çocuğun tutuklanan büyükbabası Hasan Yağal hakkında 'kasten öldürme', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından, tutuksuz sanıklar büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal ve ağabey O. Yağal için de 'suçluyu kayırmak'tan hapis cezası istenmişti.

Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesince 17 Ekim 2023'teki karar duruşmasında dede Hasan Yağal'ın, torunu Müslüme Yağal'a karşı 'kasten öldürme', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından delil yetersizliği nedeniyle beraatına hükmedilmişti. Mahkeme heyeti, Hasan Yağal'a, gelini S. Yağal ve istismar sonucu doğdu ileri sürülen A.Yağal'a karşı işlediği cinsel saldırı suçlarından toplam 33 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermişti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA