‘Haksızlığa karşı durmaya devam edeceğiz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Haksızlığa karşı durmaya devam edeceğiz’


 

Başkan Bozdoğan, “5 yıl daha bu projeleri tamamlayıp Tarsus’un yüzlerce yıl kullanabilmesi için kontrolümüz altında kalması gerekiyor. Bu mevzu Tarsus’un mevzusudur. Ben bu kente 38 yıl hizmet ettim. Tarsus marka bir kent olmayı çoktan hak etmiş bir kent. Şu an il olması gereken ilçeler arasında birinci sırada. Bunun için çok mücadele veriyorum” dedi.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan bir televizyon kanalında, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş’in konuk olduğu “Başkentte Gündem” programında siyasi gündemi değerlendirdi.

 

“HALKIMIZ İÇİN ELİMİZDEKİ TÜM İMKÂNLARI KULLANIYORUZ”

Tarsus’a kazandırdıkları eserleri anlatan Başkan Bozdoğan, “İlk geldiğimizde borcu çoktu bu belediyenin. Biz bu borcu ödemeye baş koyduk. 472 konut için yalnızca temel atılmıştı. Bu belediyeyi aldığımızda çok büyük sorunlar vardı. Eğiten, üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus için tüm stratejilerimizi belirledik. 24 kreşi hayata geçirdik, Ekmek Fabrikasını hizmete açtık, kent meydanı için çalışmalar yaptık, sağlık yerleşkesi, kültür merkezi bu projeleri dev projeler. Tarımda devrim yaptık biz belediyenin parasını hep doğru yere kullandık. Ekmek fiyatımız 4 buçuk TL Ramazan’da ise 1 TL. Biz siyasi bir partinin ilçe başkanı tarafından ekmek 1 lira diye şikâyet edildik. Soruşturma açıldı. Ramazan’da yalnızca ekmek 1 TL değil, et markette de fiyatları düşüreceğiz. Glütensiz ekmeklerimizi Mezitli’ye kadar ulaştırıyoruz. Halkımız için elimizdeki tüm imkânları kullanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“BU KENTE NELER KATTIĞIMIZI HALKIMA TAM OLARAK GÖSTEREBİLMEK İÇİN ÇABALADIK”

Göreve geldiği günden bu yana yaşanan olaylara dikkat çeken Başkan Bozdoğan, “Hiç bir belediye başkanının başına gelmeyecek şeyleri yaşadık; 2 yıl pandemi, deprem, seller.. Tüm bunların karşısında halkımın dayanışması güç verdi bize. Biz hala Hatay’dayız, su arıtma tesisleri yapıyoruz, Çelikhan’da konteyner yapıyoruz hayırseverlerin desteği ile.  İşçilerimize; yüksek oranlarda zam yaptık. Göçmen büroları, kalkınma ajansları ile belediyeye ek gelirler sağladık. Belediyemizin güçlü olmasının sebebi ek gelirleri kullanabilmekten kaynaklanıyor. Ben emekli ikramiyemi almayı unutmuşum. İnsan kaynakları müdürüm geçen gün hatırlattı bana tek maaş yetiyor, devlete ikinci yükü indirmeyeyim dedim. Belediye başkanıysanız insan nerde ne köşedeyse ulaşmalı insan. İstediğim tek bir şey vardı Tarsus’ta Haluk Bozdoğan belediyeciliğinin nasıl olduğunu herkese göstermek. Bunun kente neler kattığını halkıma tam olarak gösterebilmekti. “ dedi.

 

“DERSHANELER AÇTIK, KREŞLER AÇTIK, ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ ALDIK”

Başkan Bozdoğan “Bir gerçek var Tarsus’ta Ozan’la birlikte yaptığımız çalışmada gördüğüm ciddi bir ittifak var. Biz herkesten oy alıyoruz. Zaten bizim amacımız bir taraftan oy almak değil, bütün partilerden oy alıyoruz. Çünkü insanlar 5 yıllık süreçte neler olduğunu biliyor. İşçi çıkartmak için listeler oluşturuldu, sadece vicdan dedik olmamalı değil. Sahadaki adaylar şunu diyormuş, birinci projemiz belediyeden kimseyi işten çıkarmayacağız diyorlarmış. Çok mutlu oldum. Çünkü 970 tane personel vardı göreve geldiğimde şu an 984 tane daha aldık. Dershaneler açtık, kreşler açtık, atanamayan öğretmenleri aldık. ” dedi.

 

“MARMARA’YA RAKİP OLACAK EN ÖNEMLİ YER TARSUS”

Tarsus’un önünün çok açık olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan “Bir tarafta havalimanı yapımı var ki bu yıl açılır.  9 milyon yolcu Tarsus’a gelecek. Tarsus’u lojistik merkez olarak düşündüğümde sadece tarihiyle, turizmiyle, övünülecek bir kent değil, sanayiyle de övüneceğiz. Tarsus’un önü açık. Marmara’ya rakip olacak en önemli yer Tarsus.  Sağlık Bakanlığı’nın yapması gereken ASM’leri biz yapıyoruz. Onlar devlet baba, biz devlet ana olarak gerekeni yapalım diyoruz. Yani eksikliğini bitirelim diyorum. Ben göreve geldiğimde tarihi kent meydanı için Anıtlar Kurulu’ndan izin almak için inanılmaz çalıştık.  Bu kadim kenti il yapmamak haksızlık.” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA