HALK KÖMÜR YUTUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK KÖMÜR YUTUYOR!


 

Eren Holding’in, Silifke’deki Çimento Fabrikası ile ilgili verdiği sözleri tutmayarak, halkı adeta kömür tozuna boğması yöre halkını isyan ettirdi. Vali Çakacak’a seslenen Arslan Eyce, duruma müdahale edilmesini istedi.

Haber Merkezi

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'a seslenerek, MEDCEM Çimento Fabrikası’ndaki sorunlara dikkat çekti. 
Eren Holding’in Silifke’nin Akdere Mahallesi’nde Avrupa’nın ve ülkemizin en büyük çimento fabrikası olarak son teknoloji ile kuracağını açıkladığı MEDCEM Çimento Sanayi Fabrikası ile ilgili verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen Eyce, “Ülkemizin kalkınması için sanayiye ihtiyacı olduğunu düşünenlerden bir kişiyim. Ancak ilçemizi kalkındıracağı vaadi ile kurulan MEDCEM Çimento Sanayi ile ilgili tesis çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra gördük ki gerçekler farklı.

KÖMÜR TOZU YUTAR HALE GELDİK!
Fabrika bacasından çevreye bırakılan atıklar, 40-50 bin tonluk gemilerin getirdiği kömürün kepçelerle gemiden alınarak kamyonlara yüklenmesi ve taşınması ile yollar, yerleşim alanları temiz hava yerine kömür tozu yutar hale geldiler.
Oysa MEDCEM yerleşim alanlarını görmeden, yapmakla yükümlü oldukları yolu yapmayarak, kömür ve çimentoyu fabrikadan bir tonluk çuvallar ile toz halinde de limana taşınırken, bu taşıma köy yerleşimin içinden bir anaokulu, bir ilköğretim okulu ve lise önünden yüzlerce kamyonlarla 40-50 tonluk kamyonlar 24 saat boyunca kömür ve çimento taşınmaktadır. 
Ayrıca gemiden denize dökülen kömürün olumsuzluğu yanında bu kamyonların çevreye yaydığı çimento kömür tozları; çocuklarımızın ve köylünün insan sağlığını ciddi anlamda rahatsız eder boyuta gelmiş bulunmaktadır” dedi. 

ÖLÜYORUZ!...
Vali Çakacak’a, “Bu yaşanan olumsuzlukları abartmadan zatıalinize ifade ettiğimi bilmenizi isterim” diyerek, seslenen Eyce “Tüm bu olumsuzlukları fabrika yetkilileri bilmekte olup kendilerini imtiyazlı gibi görüp, ‘bu konuları zaman içinde düzeltiriz’ deyip, geçiştirmektedirler. 
Sayın Valim; Sanayi kuruluşlarımız kurulduğu yerleri kalkındırma amacı ile kurulmalı, o yerlerin doğasına ve insanlarına önce saygılı olmalıdır. Çimento fabrikasının şimdiden yarattığı bu olumsuzluklar tarım, turizm, balıkçılık ve doğa zenginliğini nesiler boyu yok edeceğini şimdiden görmüş oluyoruz. 
Denizi gören bin metre bir arsa Susanoğlu ve Taşucu’nda 25-30 bin TL’ye satılırken Yeşilovacık’da denize en yakın arsalar 80-100 liraya alıcı bulmaz hale gelmiştir. Çimento fabrikası yanına birde termik santral kurulacağı korkusu, bu bölgenin ölümüne neden olacak bir boyuta getirmiştir.

YEŞİLOVACIK’I CEHENNEME ÇEVİRECEKLER
Sayın Valim; Antalya turizmde uluslar arası düzeyde gelişmişken Mersin’in Antalya’dan fazlası olan özellikleri olmasına rağmen, bu özelliklerimizi bu güne kadar hayata geçiremedik.
Sayın Valim; Yeşilovacık’da yaşanan kömür ve çimento tozuna karşı bir annenin feryadını zatıalinize iletmek istiyorum ‘Çoluk çocuk çimento kömür tozu yutuyoruz, pislik yutuyoruz, lanet olsun bu pisliği görüp de ses çıkarmayanlar’. MEDCEM Çimento fabrikası yanına aynı şirketin kuracağı ifade edilen termik santralin kurulması halinde Yeşilovacık termik santral ile cennet görümünde olan Yeşilovacık’ı cehenneme çevirmiş olacaktır. 
Bu saatten sonra çimento fabrikasını yıkamayacağımıza göre MEDCEM çimento fabrikasının ÇED raporundaki taahhütlerine uyması konusunda yetkilileri görevlendirmenizi arz ederim” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA