Seçer’den pahalı suya evsel atık savunması! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçer’den pahalı suya evsel atık savunması!


 

Türkiye’de en pahalı su tüketen ikinci şehir olan Mersin’de tepkilerin her geçen gün arttığı CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, suçu faturalara eklenen ilçe belediyelerinin aldığı evsel atık ücretlerine attı.

 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, ‘2. Dönem Tanıtım Toplantısı’ düzenleyerek Büyükşehir olarak gelecek 5 yıllık dönemde hayata geçirecekleri projeleri kamuoyuna duyurdu.

Ayrıştırıcı dili, keyfi uygulamaları ile tepki çeken Seçer, belediyedeki özellikle akaryakıt ihalesi başta olmak imar planları ve üzere işçi çıkarmalara yönelik eleştirileri hükümete yüklenerek örtbas etmeye çalıştı. 

 

PARAYI MESKİ TOPLUYOR ONLAR SEFASINI SÜRÜYOR

En çok eleştirildiği pahalı su ücreti ile ilgili ise ilçe belediyelerine ödenen evsel atık ücretleriyle savunma yapan Seçer, “Bizim tek gelirimiz faturalar, başka bir gelirimiz yok. Ödediğiniz faturalara belediyelere gönderdiğiniz evsel atığı katarız. Bu zannediliyor ki MESKİ’ye ödeniyor. Faturalar fazla geliyor deniyor ya, ona lütfen bir dikkatli baksınlar. Ne kadarı vergi, ne kadarı ilçe belediyelerinin ne kadarı MESKİ’nin ona bir bakmalarını istiyorum. Ama kanun yapıcı parlamentoda yaparken böyle yapmış. Evsel atık bedelini MESKİ toplayacak demişler. Parayı toplayan biziz, sefayı süren o. Dayağı yiyen biziz. Böyle bir tablo var.

Geçen hafta sonu bir kısmı Tarsus bir kısmı Akdeniz’deki mahallelerde yarım milyar liralık öz kaynaklardan kanalizasyon çalışması yapacağımız çalışmayı başlattık. Örneğin Çamlıyayla’nın kanalizasyonunu, Gülnar’ı aynı şekilde öz kaynaklardan yapacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA