Genç sanatçılar büyüledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç sanatçılar büyüledi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün (Mersin AKOB) “Genç Dinletiler” etkinliği devam ediyor. ‘2022 Avrupa Gençlik Yılı’ kapsamında başlatılan cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleriyle devam ettirilen Genç Dinletiler serisinin 8’incisinde, müzikseverler yine coşku dolu bir müzik akşamıyla buluşturuldu.

Bir otel lobisinde düzenlenen dinletide Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, yurtiçi ve yurtdışındaki başarılarıyla gurur veren genç sanatçılar: Doğa Ergen (piyano) ve Yeliz Böllü (piyano) , Ay Şimal Uzunay (viyolonsel), Aminat Maltsagova (viyolonsel), Özgür Deniz Akalın (piyano eşlik) müzikseverlerle buluştu.

AKOB Başkanı Demet Şaman Tarlakazan, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada AKOB dinletilerinin sadece güzel melodileri ve etkileyici performansları değil, aynı zamanda gençlerin yaratıcılıklarını, yeteneklerini, tutkularını ve umutlarını kutlamak, paylaşmak için bir fırsat yarattığını söyledi.

Tarlakazan, açılış konuşmasında, 8. Dinletinin gerçekleşmesini mümkün kılan destekleri için Nebil Berber’e kentin kültür sanat dokusuna yaptığı bu önemli katkı nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşması ardından başlayan dinletinin ilk bölümünde, geçen Aralık ayında gerçekleştirilen 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nda İkincilik Ödülü kazanan Parla Duo grubu üyeleri Doğa Ergen ve Yeliz Böllü müzikseverlerle buluştu. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalında Marina Jincharadze’nin öğrencisi olan genç yıldızlarımızın, C. Saint Saens - Danse Macabre, Op. 40, R. 171, V. Gavrilin - “Anyuta Balesi”nden Valse Tarantelle, V. Azarashvili - Dance Flor, V. Korovıtsyn - Balaganchik, V. Azarashvili - Nocturne, A. Piazzola - Libertango ve V. Azarashvili - Sentimental Tango eserlerinden oluşan dört el piyano performansları dinleyenlerin büyük beğenisini topladı.

İkinci bölümde, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Ana Sanat Dalı Münif Akalın’nın öğrencileri, Ay Şimal Uzunay ve Aminat Maltsagova, Özgür Deniz Akalın’ın piyano eşliğinde sahne aldılar.

Aminat Maltsagova Johann Sebastian Bach 3. Suit Do Major , Ay Şimal Uzunay,  J. Brahms - Mi Minör Çello Sonatı No. 1, Op. 38: II. Allegretto quasi, III. Allegro - più presto eserlerini seslendirdiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA