Konservatuvar öğrencileri ödüle doymuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Konservatuvar öğrencileri ödüle doymuyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri yurtiçi ve yurtdışı ödüller almaya devam ediyor. Dönem başından bu yana sırasıyla Trombon bölümü lisans 1. sınıf öğrencisi Cem Tuncay Altunay çevrim içi olarak düzenlenen Uluslararası New York Classical Music Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görülürken, Obua bölümü lisans öğrencisi Nilsu Öztaş ise uluslararası çevrim içi olarak düzenlenen World Grand Prix International Music Contest Yarışması'nda konservatuvar birincilik ödülüyle onurlandırdı.

Yarı zamanlı piyano öğrencisi Farah Öztürk, Polonya merkezli düzenlenen uluslararası Ad Libitum International Piano Yarışması’nda üç ayrı kategoride ödül aldı. Öğrenci kendi yaş grubunda (piano prodigy) genel kategoride gümüş madalya, 20. yüzyıl kategorisinde gümüş madalya ve Bach kategorisinde ise bronz madalya aldı. Kısa bir süre sonra aynı öğrenci Fransa merkezli yapılan "Deux Mains Et Un piano" yarışmasında da birincilik ödülünün sahibi oldu.

Ankara’da düzenlenen 2. Uluslararası Gitar Festivali’nde farklı kategorilerde Gitar Bölümü öğrencilerinden Irmak Kursel ve Bora Özer birincilik ödülü alırken Çınar Çelik ise ikincilik ödülüne layık görüldü.  Aynı tarihlerde İsviçre’de düzenlenen 5 th Swiss International Competition’da MEÜ’nün piyano bölümü öğrencilerinden yarı zamanlı 4. sınıf öğrencisi Kerem Rodin Demircan ve tam zamanlı 5. sınıf öğrencisi Melisa Göktaş kendi kategorilerinde birinci oldu. Aynı zamanda lise 12. sınıf öğrencisi Yeliz Böllü ve lisans 2 öğrencisi Doğa Ergen de oda müziği kategorisinde birincilik kazandılar. Yine Konservatuvar öğrencilerinden Doğa Ergen ve Yeliz Böllü katılmış oldukları 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nda genel oda müziği kategorisinde “Parla Duo” olarak ikincilik ödülü almaya hak kazandılar. 2023 yılında bu başarıların yanı sıra çok önemli burslar alarak yurtdışına davet edilen öğrenciler Mersin Üniversitesi Devket Konservatuvarını gururlandırdı. 2024 yılının ilk başarı haberi ise Obua Bölümü öğrencisi Özgür Gözler’den geldi. Paris’te düzenlenen Nouvelles Etoiles - music competition genç yetenekli müzisyen yarışmasında birincilik kazanan ve orkestrayla solist olarak çalmak için Paris’e davet edilen Özgür Gözler Konservatuvar ve ülke yurt dışında temsil edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA