Genç mucitlerden ‘Çizgi izleyen robot’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç mucitlerden ‘Çizgi izleyen robot’


 

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi, Karabük Üniversitesi PROTAS Kulübü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Ulusal Saf-Run Robot Yarışması”nda Mersin’i; ‘Çizgi izleyen robot’ projesi ile temsil etti.

YUSUFCAN GÜDÜK/Karabük Üniversitesi PROTAS Kulübü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Ulusal Saf-Run Robot Yarışması" Türkiye’nin dört bir yanındaki robotik alanda ilgisi olan herkesi kıyasıya bir mücadele için bir araya getirdi. Karabük Üniversitesi PROTAS Öğrenci Topluluğu'nun organize ettiği SAF RUN Ulusal Robot Yarışması, bu yıl Karabük Üniversitesi M. Gökçen Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.  Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 100 farklı ekibin katılımı ile yapılan Saf-Run Ulusal Robot Yarışması Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Yangın Söndüren ve Serbest olmak üzere 4 kategoriden oluştu. Yarışma serbest kategori ile katılımcılara tezlerini değerlendirme imkanı sağlarken, bir çok farklı projeyi de sergileme fırsatı sundu.

“ÖZEL ÜNİVERSİTELERLE YARIŞTIK”
Yarışmaya kendi imkanları ile geliştirdikleri robotla katıldıklarını söyleyen okulun fizik öğretmeni Gülhan Kahraman, yarışmaya katılan özel ve devlet üniversitelerinin elektrik-elektronik bölümleri, robot kulüpleri gibi devlere karşı yarıştıklarını altını çizdi. Yarışmada Anadolu Lisesi olarak bir tek kendilerinin olduğunu belirten Kahraman, yarışmada geliştirdikleri robota ilginin yoğun olduğunu söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA