Adaylığım gasp ediliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adaylığım gasp ediliyor!


 

CHP aday göstermeyince Memleket Partisi’ne geçen ancak adaylığı düşürülen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan: “Adaylığım gasp ediliyor! Yüksek Seçim Kurulu’na bu çifte standart ve demokrasi ayıbına derhal müdahale etmesi için çağrıda bulunuyorum”

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’li Mersin Tarsus İlçe Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP kendisini aday göstermeyince 11 Ocak tarihinde CHP’den istifa edeek “bağımsız” olarak aday olacağını açıklamıştı. 19 Ocak’ta Memleket Partisi’ne katılan Haluk Bozdoğan, Memleket Partisi tarafından yeniden belediye başkan adayı gösterildi.

Bozdoğan’ın adaylığına dair yapılan itiraz İlçe Seçim Kurulu toplantısında karara bağlandı.

Seçim kurulundaki DEM, MHP, CHP ve İyi Parti üyelerinin ittifak halinde Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesi için aynı noktaya gelmeleri dikkat çekti. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve diğer iki kamu görevlisi ise Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmemesi yönünde oy kullanıp muhalefet şerhi yazdı. Muhalif üyeler, bu nedenle Bozdoğan’ın adaylığının iptal edilemeyeceği yönünde karar verdi.

Son olarak İl Seçim Kurulu’na giden adaylık başvurusunun burada reddedilmesinin şoku yaşandı.

 

“MÜCADELEMİZ ANKARA’DA DEVAM EDECEK”

Kaybedeceğini anlayan CHP’nin MHP, DEM ve İYİ Parti ile yaptığı işbirliği sonucu adaylığı engellenen Bozdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) göreve çağırdı.

Bozdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Demokrasi yolunda ilerlerken hukuki belirsizlikler ve çifte standartlar ile karşılaşmaya devam ediyoruz. Seçim kurullarının aldığı farklı kararlar demokratik süreci baltalıyor ve adaylığım gasp ediliyor.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bu çifte standart ve demokrasi ayıbına derhal müdahale etmesi için çağrıda bulunuyorum. Hukukun üstünlüğüne, demokratik ilkelerin korunmasına ve adil bir seçim sürecine olan inancımızla, YSK'nın bu duruma acil bir çözüm getireceğine inanıyorum.

Adil ve şeffaf bir seçim süreci için mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımızın desteğiyle, demokratik haklarımızı korumak adına kararlılıkla ilerleyeceğimizi belirtmek isteriz.

Mücadelemiz Ankara’da devam edecek. Tüm hemşerilerimi selamlıyor, iyi akşamlar diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA