Özgür basın susturulamaz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özgür basın susturulamaz!


 

Mersin’de gazeteci Diren Keser’in önceki gün gece daha önceki yıllarda hakkında açılan dava sonucu aldığı ceza nedeniyle herhangi bir bildirim yapılmadan gözaltına alınarak cezaevine gönderilmesi protesto edildi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Düşünce ve ifade özgürlüğünü yönelik baskılar artarak sürüyor. Baskıların birinci adresi olan gazetecilerin cezaevlerine gönderilmeye devam ediliyor.

Son olarak Mersin’de gazeteci Diren Keser, önceki gün gece daha önceki yıllarda hakkında açılan dava sonucu aldığı ceza nedeniyle herhangi bir bildirim yapılmadan gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

 

“İKTİDARIN RAHATSIZ OLACAĞI HABERLER YAPMASI SEBEBİ İLE PROPAGANDA SUÇUNDAN CEZA ALMIŞTI”

Mersin’de emek ve demokrasi güçleri “Düşünce özgürlüğü engellenemez gazeteci Diren keser yalnız değildir!” sloganıyla Özgür Çocuk Parkında bir araya gelerek, yaşananlara tepki gösterdi.

PİRHA muhabiri gazeteci Diren Keser’in tutuklanmasına ilişkin 28 Şubat Çarşamba günü bin de basın açıklaması yapan grup adına basın metni okuyan Disk Basın-İş Sendikası Mersin adına Fatoş Sarıkaya, “Yıllardır basın emekçiliği yapan arkadaşımız PIRHA Muhabiri Diren Keser, dün gece daha önceki yıllarda hakkında açılan dava sonucu aldığı ceza nedeniyle herhangi bir bildirim yapılmadan gözaltına alınarak Tarsus Kampüs Cezaevi'ne gönderildi. Gazeteci arkadaşımız Diren Keser, daha önce haber değeri olan sosyal medya paylaşımları sebebi ile yargılanmış ve sırf iktidarın rahatsız olacağı haberler yapması sebebi ile propaganda suçundan ceza almıştı.

 

“HUKUKSUZLUĞU EN YÜKSEK NOKTADA YAŞADIĞIMIZ YILLAR”

İfade özgürlüğü demokratik bir toplumun gereği olarak en önemli özgürlüklerden biridir. Demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kabul etmiş devletlerde şeffaflık, kamu hizmetlerinde halka yakınlık, hakkaniyet gibi meselelerin hayata geçirilmesinin esas koşullarından biri bilgi edinme özgürlüğü olarak karşımıza çıkıyor. Burada dikkat çeken ve trajikomik olan nokta ‘demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kabul etmiş devletlerde’ ibaresidir. Hukuksuzluğu en yüksek noktada yaşadığımız yıllar gözümüzün önündeyken, bu ibareyi sadece kağıt üzerinde okuyabiliyoruz.

 

“MUHALEFET EDENLERİN SESLERİ KISILMAYA, SUSMAYANLAR İSE CEZALARLA YILDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Siyasal, toplumsal ve hukuksal alanda bu krizin en yoğun halini uygulayan iktidar tarafından ve yargı eliyle, her gün her saat kadınlar, gençler ve muhalifler başta olmak üzere; eşitlik, özgürlük, adalet ve barış isteyen, bu konuda mücadele veren bütün kesimler, düşmanca politikalarla susturulmaya ve cezalandırılmaya çalışılıyor. Tüm bunları yaparken yurttaşların, özellikle kendisine muhalefet edenlerin sesleri kısılmaya, susmayanlar ise cezalarla yıldırılmaya çalışılıyor. Bunun en yoğun halini yaşayan kesimlerden bir tanesi basın emekçileri oluyor. Halkın haber alma hakkını savunan, doğru bilgi vermeyi ilke edinen, baskılar karşısında mücadeleyi elden bırakmayan bizler devlet aygıtının ve iktidarın hedef tahtasında her daim bulunur vaziyetteyiz. Meslektaşımıza verilen ceza da esasında özgür basına, doğru habere, muhalefetin sözüne, habercilik kimliğine verilmiş bir cezadır.

Tüm kesimlerin sesini kesmeye çalışanlar, düşünce ve ifade özgürlüğü kavramının fersah fersah ötesinde yer alıyor. Ülkenin durumuna, düşmanca politikalara, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı duranları, sözünü söylemekten geri durmayanları baskı ve zor araçlarıyla durdurabilecekleri sanrısını yaşıyorlar.

 

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Beraber omuz omuza çalıştığımız basın emekçisi arkadaşımız Diren Keser, haksızlık ve hukuksuzluk karşısında sesini çıkarmaktan bir an dahi geri durmayan, halkın haber alma hakkı için mücadele eden, düşüncelerini özgürce ifade etmeyi ilke edinmiş arkadaşımızdır.

Dün gece "bildirim yapmadan yakalama işlemi yapılmasının dürüst işlem ilkesine aykırı olduğunun" avukatlar aracığı ile belirtilmesine rağmen hiçbir ilke tanınmadan bildirimsiz yakalama işlemi yapılan Diren Keser yalnız değildir! Bizler, mesleğimizin ilkeleri önde olmakla beraber aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünü savunanlar olarak bu muamele karşısında sessiz kalmayacağız. Sosyal medya haberciliği sebebi ile cezanın alt sınırının çok üstünde bir hüküm ile karşı karşıya kalan Diren için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz. Örgütlenecek, sansürü delecek ve halkın haber alma hakkı mücadelesinin bayrağını yükselteceğiz. Düşünce ve ifade özgürlüğü engellenemez! Özgür basın susturulamaz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA