TBMM’de Nebati krizi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TBMM’de Nebati krizi!


 

AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati Meclis’te olmadığı halde yerine sahte yoklama pusulası verildi. Olayın ortaya çıkması üzerine Meclis Genel Kurulu ertelenmek zorunda kaldı.

Haber Merkez

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu dün yargı paketi görüşmelerine başlayamadı. Muhalefetin yoklama talebi üzerine yeterli çoğunluk olmadığı için Genel Kurul kapandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bitlis Belediyesi’ni yöneten kayyumun belediye taşınmazlarını satışıyla ilgili önergenin oylanmasından önce yoklama istediklerini söyledi.

Genel Kurulu yöneten AKP'li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, itirazlar üzerine “Sayı tamam. İç Tüzük bunu emrediyor. Önce biz baktık, sonra da tespit ettik, İç Tüzük’ü uyguladık, biraz sabır. Şimdi yoklama için beş dakika süre veriyorum” dedi ve elektronik cihazla yoklamaya geçildi. Yoklamanın ardından Bozdağ, “Değerli milletvekilleri, toplantı yeter sayısı yoktur. Birleşime 15 dakika ara veriyorum” dedi. Aranın sonrasında Bekir Bozdağ, yeniden yoklama yapılacağını ve 5 dakika süre verdiğini söyledi. DEM Partili Koçyiğit’in “Başkan, 15 dakika aradan sonra beş dakika olur mu ya” itirazı üzerine Bozdağ, “Meclis’in çalışması için yapıyorum, siz de anlıyorsunuz beni” yanıtını verdi.

 

YOKLAMADA NEBATİ’NİN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Milletvekillerinden dışarı çıkmamalarını isteyen Bozdağ, “Değerli milletvekilleri, pusula veren vekillerimizin dışarı çıkmamasını rica ediyorum. Şimdi, pusulalar kontrol edilecek ve anons edeceğiz. Mükerrerleri kontrol ediyor arkadaşlarımız” dedi. Daha sonra isimleri okuyan Bozdağ, eski Hazine ve Maliye Bakanı Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’nin adını söyledi. CHP, DEM Parti ve İYİP sıralarından “Yok” sesleri yükseldi.

 

'HER YERİ HİLE'

DEM Parti Mardin Beritan Güneş Altın “Ya, hilenin bu kadarı ya. Eski bakan ya. Başkanım gerisine gerek yok, kapatın ya. Her yeri hile ya, her yeri hile” derken, İYİP'li Erhan Usta, “Bu adama Hazine’yi teslim ettik” diye konuştu.

Bekir Bozdağ, “Sayın milletvekilleri, toplantı yeter sayısı yoktur. Yapılan ikinci yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamadığından kanun teklifleriyle komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 28 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum” sözleriyle Meclis Genel Kurulu’nu kapattı.

 

USTA: “BU ADAMA DEVLETİN HAZİNESİ TESLİM EDİLDİ”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erhan Usta, “TBMM GENEL KURUL YOKLAMASINDA HİLE! Nurettin Nebati, Meclis’te olmamasına rağmen buradaymış gibi yoklama pusulası verdirmiş, içeride olmadığı ortaya çıkınca Genel Kurul kapanmıştır. Bu adama iki yıl süreyle devletin hazinesi teslim edildi!" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA