Ne-Bilim Müzikali engellilerle buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ne-Bilim Müzikali engellilerle buluştu


 

Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Hadra Kültür ve Sanat Evi kursiyerleri, "Ne-Bilim" adlı müzikal tiyatro gösterimi sahneledi. Engelliler Haftası kapsamında sahnelenen ve ilgi çeken gösterimi, engelli çocuklar ve gençler ile aileleri, engelli dernek temsilcileri ve bel

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında engelli bireylerin yaşadığı sorunlar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla, "Ne-Bilim" adlı müzikal tiyatro oyunun belediye konferans salonunda gösterime sundu. Hadra Hamamı Kültür Sanat Evi çalışanları ile Şan Atölyesi ekibinin yazdığı ve sahnelediği gösteri yoğun ilgi çekti. Belediye konferans salonunda düzenlenen gösterime, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, İHD ve engelli derneklerinin temsilcileri, aileler ve çocukları katıldı. Gösterim öncesi konuklar için çeşitli ikramlar hazırlandı.

Mutlu: "Yasalar, AB'ye uyum için değil, günlük hayatta uygulamak için çıkarılmalı"

Gösterim öncesi bir konuşma yapan Eş Başkan Yüksel Mutlu, yoğun ilgi nedeniyle konuklara ve izleyicilerle birlikte, oyunu sahneleyecek olan Hadra Kültür Sanat Evi kursiyerlerine de teşekkür etti. İçinde yaşadığımız yüzyılda, Türkiye'de halen engelli yurttaşların ve ailelerin çok ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşadığının altını çizen Eş Başkan Mutlu, Türkiye'de engellilik meselesinin, devlet politikasının ürünü ve iktidar meselesi olduğunu söyledi. Mutlu, "Ülkemizde temel insan hak ve özgürlükleri ihlal ediliyorken engellilik meselesi adeta lüks kalıyor. Ülkemizde derinleşen bir çatışma hali var, ciddi bir yoksulluk var. Kadına yönelik şiddet, çocuklara yönelik cinsel istismar var. Ciddi insan hakları ihlalleri yaşanıyor. Temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği savaş ortamlarında, engelli hakları, çevre hakları gibi haklar adeta lüks geliyor topluma. Aslında bu bir lüks değil gerekliliktir. Biz istiyoruz ki 21'inci yüzyılın başında engellilere ilişkin alınacak karar ve politikalara engelli örgütleri, sivil toplum, engelli aileleri, belediyeler ve insan hakları örgütlerinin dâhil olmasıdır. Buna dair hükümetin, devletin ciddi politikaları acilen hayata geçirmesi gerekiyor. Sadece Avrupa Birliği'ne uyum yasaları çıkarmak yetmiyor. Önemli olan yasaların uygulanması, halkın ve toplumun ikna olmasıdır" diye konuştu.

Eş Başkan Mutlu'nun konuşmasının ardından, Hadra Kültür ve Sanat Evi Şan Atölyesi ekibinin, yaklaşık 6 ay süren çalışması sonucu ortaya çıkan ve kimi insanların, gençlerin ve öğrencilerin; bilimsel yayın ve araştırmaları bir kenara bırakıp, youtube, facebook, twitter ve benzeri sosyal medya adreslerinden okuduğuna ve gördüğüne itibar etmesini, bunları sorgulamadan gerçek ve doğru kabul etmesinin yol açtığı sonuçları mizahi dille işleyen "Ne-Bilim" adlı müzikal oyun yoğun bir ilgi altında sahnelendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA