Narenciye sektörü özel ilgi istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Narenciye sektörü özel ilgi istiyor!


 

Mersin’de narenciye sektörü temsilcileri ile buluşan Ticaret Bakanlığı Sebze Meyve Ticaretinden Sorumlu İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli’ye, sektörden özel uygulama talebi yağdı.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) daveti ile Ticaret Bakanlığı Sebze Meyve Ticaretinden Sorumlu İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, ilgili Şube Müdürleri ve Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer’le birlikte sebze meyve ihracatçılarının bir araya geldi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ev sahipliğinde gerçekleşen istişare toplantısına; Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanı Münir Şen, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmecileri Derneği (AYMED) Başkanı Süleyman Gökalp ile sektör temsilcileri katıldı.

 

İHRACATÇI FİRE ORANLARININ ARTTIRILMASINI İSTİYOR

Yapılan İstişare toplantısında Ticaret Bakanlığı Sebze Meyve Ticaretinden Sorumlu İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli’ye Oda Başkanları ve Sektör temsilcileri tarafından sebze meyve ihracatçıları 2021’de uygulanan stok affının 2022’de de uygulanmasını, ayrıca narenciye ihraç ürünlerinde stoktaki fire oranlarının yüzde 2’den 15’e çıkarılması talep edildi.

İhracatçılar özellikle iklimsel değişiklikler, ürünleri toplama, paketleme, işleme, depolama ve nakliye aşamalarında yaşanan kayıplardaki fire oranlarının belirlenen resmi fire oranlarının çok üzerine çıktığına dikkat çekerek Bakanlığın belirlediği fire oranlarının da artırılması talebinde bulundu.

 

NARENCİYE ÖZELİNDE YENİ DEĞERLENDİRMELER YAPILACAK

Sebze meyve ihracatı için fire konusunda genel bir çalışma yapıldığını ve yeni uygulamalara gidildiğini kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Benli, sorunu net olarak anladıklarını belirtip narenciye özelinde yeni değerlendirmeler yapılabileceğini söyledi.

Toplantıda, Coğrafi İşaretli ürenler ve meyve sebze hallerinde büyük marketlerin bölgesel hallerden alım yapmasını destekleyecek düzenlemelere gidilmesi de talep edildi.

 

ANAMUR MUZU COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ DESTEK İSTİYOR

Anamur TSO Başkanı Mehmet Tuna tarafından Anamur Muzu Coğrafi İşaretli Ürünü ve coğrafi işaretlerin daha aktif olarak kullanılarak üretici, tüketici ve aracı lehine kullanılabilmesi için düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. Tuna, Ticaret Bakanlığı Sebze Meyve Ticaretinden Sorumlu İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli ve bakanlık yetkililerine sorunlar ve beklentiler için göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Tuna, “Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üyelerimizin Ticari faaliyetlerini kolaylaştırmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. İşbirliği çabalarımız devam edecektir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odamıza göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA