Gümrükçülerden dev kaçakçılık operasyonu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gümrükçülerden dev kaçakçılık operasyonu


 

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, kaçakçılıkla mücadele kapsamında aralarında Mersin’in de olduğu 4 ilde gerçekleştirilen farklı operasyonlarda yaklaşık 22 milyon Türk Lirası değerinde 7 adet lüks araç ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Ekipler kaçak tütün ve sigara üretim aksamlarından, elektronik eşyaya, lüks araçtan gözlük ve gözlük aksesuarı dahil olmak üzere yaklaşık 508 milyon Türk Lirası değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç yakalaması gerçekleştirdi.

 

150 MİLYON TL’LİK KAMU ZARARI

Gerçekleştirilen ilk operasyonda, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ve Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, Tekirdağ İlinde yapılan muhtelif operasyonlarda yaklaşık 8 milyon Türk Lirası değerinde yakalama gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlar sonucunda ise 150 milyon Türk Lirası tutarında kamu zararı ortaya çıkarıldı.

Söz konusu firmanın hammadde alış satış ve üretimleri incelenmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün Alkol Daire Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirimde bulunuldu.

 

MERSİN, KOCAELİ VE ANKARA’DA 328 MİLYON TÜRK LİRASI DEĞERİNDE KAÇAKÇILIK ÖNLENDİ

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Mersin, Kocaeli ve Ankara’da gerçekleştirilen operasyonlarda, yaklaşık 328 milyon Türk Lirası değerinde kaçak eşya ele geçirildi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde, “pvc hammaddesi” cinsi eşyanın içinde bulunduğu beyan edilen şüpheli bir konteyner takibe alındı. Takip sonucunda, konteynerin araç üzerinden indirildiği, aynı araca aynı numarayı taşıyan başka bir konteynerin yüklendiği görüldü.

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından suçüstü yakalanan araç durduruldu. Konteynerde yapılan detaylı incelemeler sonucunda, muhtelif koliler içerisinde, gümrüklenmiş değeri yaklaşık 311 milyon Türk Lirası olan 322 bin 000 adet güneş gözlüğü, 62 bin 200 adet dereceli gözlük, 15 bin 000 adet güneş gözlüğü camı, bin 400 adet oyuncak, 2 bin 350 adet şarjlı çocuk diş fırçası, 21 bin 950 adet tuşlu cep telefonu cinsi eşya tespit edildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda, bahsi geçen kaçak eşyaya el konuldu. Şüpheli şahıslar hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde adli soruşturma başlatıldı.

 

4 İLDE 22 MİLYON LİRA DEĞERİNDE 7 LÜKS OTOMOBİLE EL KONULDU

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, kaçakçılıkla mücadele kapsamında dört ilde gerçekleştirilen farklı operasyonlarda yaklaşık 22 milyon Türk Lirası değerinde 7 adet lüks araç ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza birimlerince Artvin, Denizli, Trabzon ve Şırnak’ta titizlikle yürütülen risk analizi çalışmaları ve yapılan kontroller neticesinde, şüpheli görülen şahıs ve taşıtlara ilişkin Bakanlık sistemlerinden sorgulamalar gerçekleştirildi.

Detaylı inceleme neticesinde, turistik kolaylıklar kapsamında, geçici olarak Türkiye’ye getirilen lüks araçların yurt içinde bırakıldığı, ilgili şahısların ise taahhütname vermeksizin araçsız yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi. Ayrıca geçici ithalat kapsamı muafiyet dahilinde araç getirmek için bazı şahıslarca gerekli şartlar sağlanıyor gibi gösterilerek usulsüz bir şekilde kolaylıktan faydalanmaya çalışıldığı tespit edildi.

Bu doğrultuda, geçici ithalat rejimini suiistimal etmek suretiyle Türkiye’ye getirilen ve yurt içinde usulsüz bir şekilde kullanılan yaklaşık 22 milyon Türk Lirası değerinde toplam 7 lüks araç ele geçirildi.

Olaya ilişkin şüpheli şahıslar hakkında başlatılan soruşturma işlemleri ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediyor. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA