AKOB Genç Dinletileri devam ediyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB Genç Dinletileri devam ediyor


 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), Mersin’de bir otelin lobisinde “Genç Dinletiler -8” programıyla kentin kültür sanat yaşamına katkılarına devam ediyor. Genç müzisyenler 27 Şubat 2024 Salı Günü Saat 18.30’da bir otel lobisinde konser verecek.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, "2022 Avrupa Gençlik Yılı" kapsamında başlattığı, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleriyle devam ettirdiği Genç Dinletiler serisinin sekizincisinde yine yıldız gençlerin yer aldığı özel bir program sunuyor. 

Bir otel lobisinde 27 Şubat 2024 Salı günü saat 18.30’da kentin önemli bir değeri olan Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı‘nın öğrencileri, yurtiçi ve yurtdışındaki başarılarıyla gururlandığı genç sanatçılar, Ay Şimal Uzunay (viyolonsel), Aminat Maltsagova (viyolonsel), Özgür Deniz Akalın (piyano eşlik), Doğa Ergen (piyano) ve Yeliz Böllü (piyano) müzikseverlerle buluşacak.

AKOB Genç Dinletiler -8'in genç yıldızlarından Ay Şimal Uzunay ve Aminat Maltsagova, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Münif Akalın viyolonsel sınıfı öğrencileri. Bir yandan eğitimine devam ederken, katıldığı yarışmalarda önemli dereceleri de olan Ay Şimal Uzunay, 2021 yılından beri Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrasıyla birlikte çalıyor. AKOB-Mersin HiltonSa Dinletisi için hazırladıkları programda,  Aminat Maltsagova, Johann Sebastian Bach 3. Suit Do Major ve Ay Şimal Uzunay,  J. Brahms - Mi Minör Çello Sonatı No. 1, Op. 38: II. Allegretto quasi, III. Allegro - più presto eserlerini seslendirecekler. Hazırladıkları özel programda piyano eşliklerini ise AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışmaları yanında ulusal pek çok prestijli yarışmada başarı kazanmış, ödüller almış olan Özgür Deniz Akalın yapacak.

AKOB Genç Dinletiler -8'in ikinci bölümünde, 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması “İkincilik Ödülü” alan Parla Duo'nun genç yıldızları Doğa Ergen ve Yeliz Böllü dört el piyano ile dinleyici karşısında olacaklar. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalında Marina Jincharadze’nin öğrencisi olan genç sanatçıların, bireysel ve düet kategorilerde çok sayıda önemli yarışmalarda ikincilik ve birincilik ödüllerinin yanında konserleri de devam ediyor.

27 Şubat 2024 akşamı verilecek konserde Doğa Ergen ve Yeliz Böllü, C. Saint Saens - Danse Macabre, Op. 40, R. 171, V. Gavrilin - “Anyuta Balesi”nden Valse Tarantelle, V. Azarashvili - Dance Flor, V. KOROVITSYN - Balaganchik, V. Azarashvili - Nocturne, A. PIAZZOLA - Libertango ve V. Azarashvili - Sentimental Tango eserlerinden oluşan bir program sunacaklar.

AKOB/Mersin HiltonSa Genç Dinletiler serisinde, genç yıldız adaylarının kendilerini farklı bir sanat ortamında ifade etmelerine şans verilirken, genç yeteneklerin başarılarına tanık olunuyor, ev konseri tadında bir müzik ziyafeti tadan misafirlerin sanatın güzel örnekleriyle ve genç yıldızlarımızla buluşması sağlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA