Sigortacılar artan sorunlarından dertli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sigortacılar artan sorunlarından dertli


 

Sigorta Bölge müdürleri ve sigorta acenteleri MTSO 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından organize edilen söyleşide bir araya geldi. Deprem felaketiyle birlikte sektörde değişiklikler yaşandığına dikkat çeken sektör temsilcileri artan sorunlarına dikkat çekti.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi öncülüğünde yangın ve deprem sigortaları konulu “Sigorta Acenteleri ve Bölge Müdürlükleri Söyleşisi” etkinliği düzenlendi. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ve Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel’in yanı sıra Komite Üyeleri, Mersin Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Fahrettin Abeş, Sigorta Bölge Müdürleri ve acenteler katıldı.

 

SİGORTACILARIN SORUMLULUKLARI ARTTI

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketiyle birlikte doğal afet dönemlerinde sigortacılık konusunun daha iyi anlaşıldığına işaret etti. Bu felaketin acentelerin sorumluluklarını artırdığını vurgulayan Özdamar şunları söyledi:  “Bu sorumluluk bilinciyle 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitemiz önemli çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz meclis toplantısında Mersin Sigorta Acenteleri Derneği (MESAD) iş birliğinde ‘Kızılay kan bağışı’ etkinliği düzenleyerek kan bağışı konusunda farkındalık oluşturan Komitemiz, bugünkü toplantıyla depremin verdiği zararlarla sektörü değerlendirip yangın sigortalarının mevcut durumunu görüşecek. Çalışmalarından dolayı Komite Üyelerimizi kutluyor, tecrübelerini aktarmak adına bizlerle birlikte olan bölge müdürlerine de katılımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

BULUŞMALAR SÜRECEK

MESAD Başkanı Fahrettin Abeş’in katılımcıları selamlaması sonrasında söz alan 30 No’lu Komite Başkanı Cemil Çaçur, “Bugün önemli misafirler ağırlıyoruz. Hep birlikte sektör sorunlarımızı masaya yatırıp yapacağımız beyin fırtınası ile bu sorunlara çözüm arayacağız” dedi. Böylesi bir buluşmayı ilk kez düzenlediklerini kaydeden Çaçur, önümüzdeki süreçte ikinci, üçüncüsünü düzenleyerek etkinliklerini sürdüreceklerini belirtti.

Komite Meclis Üyesi Emel Bildik ise açılışta yaptığı konuşmada geride kalan deprem felaketiyle birlikte sektörde de değişiklikler yaşandığına dikkat çekti. Bu süreçte acentelerin sorunlarının arttığını ifade eden Bildik, bu sorunların çözümü adına momite olarak düzenleyecekleri etkinlik ve toplantılarla süreçleri canlı tutup sektörün sorunlarına çözüm aramayı sürdüreceklerini ifade etti.

Toplantı Aksigorta İç Anadolu ve Çukurova Bölge Müdür Yardımcısı Serkan Yurtçu, Türkiye Sigorta Çukurova Bölge Müdürü Hamza Çağlar, Anadolu Sigorta Güney Anadolu Bölge Müdürü Murat Balkan ve Ak Sigorta İç Anadolu ve Çukurova Bölge Müdürü Okkan Nurikadıoğlu’nun sunumlarıyla devam etti. Soru cevap bölümü ve plaket takdimiyle son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA