Mersin’de villa skandalı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de villa skandalı!


 

Mersin’de yine skandal bir iddia gündeme geldi! Erdemli Tırtar Mahallesinde denize nazır hazine arazisi üzerine inşa edilen ve yıllık 60 bin TL gibi komik bir bedelle MHP’li Erdemli Belediyesince ayrıcalıklı kişilere kiralandığı ortaya çıtlı. Ayrıca villaların elektrik ve su ödemelerini süzme saat usulüyle ödeyip, MESKİ’den foseptik araçlarıyla hizmet aldığı iddia edildi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de çevre ve doğa tahribatlarına her gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor. En güzel ve değerli noktaları rant odakları tarafından ele geçirilmeye çalışılan kentte son olarak yeni bir talan iddiası gündeme geldi.

Araştırmacı yazar Abdullah Ayan’ın sosyal medyadan gündemine taşıdığı iddiaya göre; Erdemli’de Tırtar Mahallesi Töbank Tesisleri batı kısmında Hazine’ye ait arazi, MHP’li Erdemli Belediyesince kurulan bir şirket üzerinden yıllık 60 bin TL’ye kiralandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) eski başkanlarından meclis üyelerine kadar kentin önde gelem isimlerine ait olduğu öne sürülen villalar ile ilgili skandalların boyutu akıllara durgunluk verdi.

Ayrıcalıklı isimlere cüzi rakamlarla kiralanan cennet koyda ki villaların elektrik ve su paralarının yasal olup olmadığı tartışmalı bir yöntemle süzme saat kayıtlarına göre toplandığı öne sürüldü.

Abdullah Ayan’ın gündeme getirdiği iddialar arasında en dikkat çekeni ise “MESKİ’nin bu alandaki dışkıları foseptik araçlarıyla alıp taşıdığı doğru mu?” sorusu oldu.

Ayan, “Hepsinden önemlisi kıyı kenar çizgisi bir yana denizle iç içe olan bu insanlığın ortak malı alanın böylesi vahşi yapılaşmaya açılması doğal olmak bir yana yasal mı?

Şehircilik Müdürlüğü ve Milli Emlak işgal edilen bu alanla ilgili geçmiş yıllara ait ecri misil uygulamayı düşünüyor mu?” sorusunu gündeme getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA