İYİ Parti’de ‘ihanet’ kavgası sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İYİ Parti’de ‘ihanet’ kavgası sürüyor


 

İYİ Parti Mersin’de, CHP ile gizli ittifak yapmakla suçlanan Silifke ilçe yönetiminin görevden alınmasına rağmen sular durulmuyor. Yaşananlara dair zehir zemberek bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz; “Bir kısım eski yönetici partimize ihanet ederek CHP’de ikbal arayışına girmiş, bunlardan 5’i de CHP’nin Meclis Üyeleri aday listesinde yer almıştır” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Yerel seçim yaklaşırken İYİ Parti ve CHP arasında artan gerilimde son adres Mersin oldu. Geçen hafta CHP İlçe Başkanı Zarif Korkmaz, CHP’nin belediye başkan adayı ve aynı zamanda İYİ Parti Belediye Başkan adayı Ahmet Murat Metin’in kuzeni de olan Mustafa Turgut ve beraberindeki siyasetçilerle bir araya gelmesi, İYİ Partide deprem etkisi yarattı. İYİ Parti Silifke İlçe başkanlığı görevden alındı.

İYİ Parti İl Başkanı Suat Şahin, görevden alma ile bu tarihten sonra alınan kararların yok hükmünde sayılacağını açıkladı.

Ancak İYİ Parti Genel Merkezin haberi olmadan Silifke’de ittifak kurma çalışması yapan ve CHP ile ittifak toplantısı yapmasının sonrasında görevden alınan İlçe Başkanı Medine Gürbüz İslim, “1 Nisan sabahı yeniden partimize döneceğiz” açıklaması yaptı.

 

“SİYASİ İKBAL VE TERÖR İŞBİRLİKÇİLERİ”

Yaşananlar üzerine bir açıklama yapan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Başkanı Av. Süleyman Çetin, bir açıklama yaparak önemli bilgiler verdi.

Çetin, “Son günlerde Silifke İYİ Parti İlçe Teşkilatımızda yaşanan gelişmeler nedeniyle açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.

Başta Genel Başkanımız sayın Meral Akşener ve parti yönetim organlarımızın almış olduğu karar çerçevesinde 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere İYİ Parti ‘Hür ve Müstakil’ olarak katılma kararını almış bulunmaktayız.

Sevdamız Atatürk. Ne terör örgütleriyle iltisaklı ya da işbirliği içinde olanlarla ne de Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarıyla ittifak yapanlarla asla işimiz olmaz ve olmayacak da. Milliyetçi, Demokrat çizgimizden ve Atatürk sevdamızdan asla vazgeçmeden, rotamız net pusulamız millet şiarıyla tek başımıza Milletimizin huzuruna çıkmaya karar verdik.

Siyasi ikbal ve terör işbirlikçileri… Ancak geldiğimiz noktada Silifke Teşkilatımızdan bazı isimlerin kendi ‘siyasal ikballeri’ uğruna Genel Merkezimizin almış olduğu hür ve müstakil siyaset kararımıza karşı gizli veya açık şekilde terör örgütleriyle ilişkilerini kesmeyen partilerle işbirliği içinde olmaları karşısında Mersin İl Başkanlığımız tarafından görevden alınmışlardır. Zaten ilgili isimler de İYİ Parti Tüzüğü’nün 76/D Maddesi gereğince bu eylemleri partiden ‘kesin ihraç’ edilmelerine neden olacağını bildikleri için İYİ Parti üyeliklerini de sonlandırmışlardır.

Silifkeli hemşehrilerimiz millet, vatan, bayrak için siyaset yapanlar ile kendi menfaatleri için siyaset yapanları ayıracak iradeye ve güce sahiptir” dedi.

 

PARTİMİZE İHANET EDEREK CHP’DE İKBAL ARAYIŞINA GİRMİŞLER

Yaşananlara dair son açıklama ise İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’dan geldi. “Silifke kamuoyunun dikkatine!!!” başlığıyla sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kocamaz, “Bilindiği gibi başta Silifke İlçe Teşkilatımızın eski başkanı ve bir kısım eski yönetici partimize ihanet ederek CHP’de ikbal arayışına girmiş, bunlardan 5’i de CHP’nin Meclis Üyeleri aday listesinde yer almıştır. Buraya kadar söyleyecek sözümüz yok! Onlar şahsiyetlerinin gereğini yerine getirmiştir!

 

“İHANETCİLERİN YALANLARINA İTİBAR ETMEYİN”

Ancak partimizle ilişiklerinin kesilmesine rağmen, hiç sıkılmadan üyelerimizi telefonla aratarak, bunu Genel Merkezin bilgisi dahilinde yaptıklarını söyleyip, yalanlarına yeni yalanlar ekleyerek ihanetlerini sürdürmektedirler.

Bu tür ahlaksızca davranışları kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Dolayısıyla Silifke’deki tüm partililerimizi buradan uyarıyor, ihanetçilerin uydurduğu bu tür yalanlara itibar edilmemesini önemle rica ediyorum.

Bizler, her türlü kumpas ve entrikalara rağmen, eğilip bükülmeden, ‘hür ve müstakil’ olarak yolumuza devam ediyoruz. Rotamız net pusulamız millet. Rabbim gayretlerimizi ibadet saysın. Sağa sola sapmadan, inandığı değerler doğrultusunda cesur tavırlar sergileyen ve dimdik ayakta durarak yoluna devam eden tüm İYİ’lerin yar ve yardımcısı olsun.

Sağlığınız, varlığınız ve birliğimiz daim, yolumuz ve bahtımız açık olsun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA