Büyükşehir’den sahillere düzenleme! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’den sahillere düzenleme!


 

Sahillerde; büfe, seyyar duş, tuvalet, soyunma kabini ve şezlog alanları kurulması için, Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm AŞ’ye işletme hakkı verildi. CHP karara tepki gösterirken, AKP ‘çekincelerimiz var’ görüşü bildirdi.

SERKAN TULTAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısının ikinci bileşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.
Komisyonlardan gelen konular içerisinde yer alan ve daha önce görüşülerek yeniden görüşülmek üzere ertelenen kıyı alanlarını düzenleyen madde tekrar gündeme geldi. Erdemli sahilini içeren kıyı düzenlemesi mecliste tekrar görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. 

SAHİLLERDE; BÜFE, SEYYAR DUŞ, TUVALET, SOYUNMA KABİNİ VE ŞEZLOG ALANLARI KURULUYOR
Buna göre, Erdemli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kargıpınarı, Tömük, Arpaçbahşiş, Kocahasanlı, Limonlu, Kumkuyu, Ayaş ve Kızkalesi’ndeki kıyı alanlarında her biri 6 metrekareden 44 büfe, yine her biri 18 metrekareden 44 seyyar tuvalet-duş-soyunma kabini ve her biri 30 metrekare 86 adet şemsiye-şezlong alanı oluşturulacak.
3 milyon 636 bin metrekare yüz ölçümlü alandaki taşınmazlarla ilgili protokolün 10 yıllık süre ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm AŞ’ye işletme hakkının devir edilmesi ile ilgili Şirket Hesapları İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu müşterek raporu komisyonda yer alan teklif, CHP’li 3 üyesinin şerh oyu ile Meclise sunuldu. Burada oylanan rapor, yine CHP’li meclis üyelerinin tamamının ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi. 

AKP: “ÇEKİNCELERİMİZ VAR”
Konu ile ilgili dilek temenniler bölümünde söz alan AK Partili meclis üyesi İsmail Yerlikaya, bu konuda bazı çekinceleri olduğunu, büfe olarak verilen yerlerin daha sonra lokanta gibi yapılara dönüşmemesi gerektiği söyledi.
Bu konuda dillerinin yandığını söyleyen Başkan Kocamaz da, böyle bir şeyin olmayacağını söyleyerek, “Merkezdeki sahillere kurulu kafeteryalardan ağzımız yandı. O yüzden yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA