En güzel sahile arıtma tesisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

En güzel sahile arıtma tesisi!


 

Silifke’de Atakent, Arkum ve Atayurt için inşa edilecek Arıtma Tesisi, 20 dönümlük hazine arazisinin olduğu Arkum yerine, turizmle öne çıkan Kapızlı sahiline yapılacak.

CHP’li Esen Tuba Tol, “Türkiye’nin en güzel sahiline arıtma tesisi yapmakta neden ısrar ediyorsunuz?” diyerek karara tepki gösterdi. 

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında, Silifke’nin Kapızlı Mahallesi’nde turistik Atakent, Arkum ve Atayurt için yapılması planlanan Arıtma Tesisi’nin, Türkiye’nin en güzel sahili olan Atakent’e yapılması tartışmalara neden oldu. 

CHP’DEN TEPKİ
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, Kapızlı Mahallesi’nde yapmayı planladığı atıksu arıtma tesisinin, mevcut imar planında işaretli alanının revize edilerek genişletilmesine ilişkin komisyon raporu görüşmelerinde CHP’li Meclis Üyesi Esen Tuba Tol, düzenlemeye tepki göstererek, konunun bir kez daha görüşülmesi için geri çekilmesini önerdi. 
“Atakent özellikle turizm ile öne çıkmış, yaz aylarında nüfusu 300 bine kadar ulaşan bir bölgemizdir. Atakent sahilleri Türkiye’nin en güzel sahillerinden biridir. Bu sahile arıtma tesisi yapılmak istenmesi çok yanlış bir seçim. Buraya 2 bin metre mesafede planı da hazır olan 20 dönümlük bir hazine arazisi mevcuttur. Aynı zamanda bu alan ırmağa daha yakındır. Böyle bir alan varken, neden burada ısrar ediliyor? Neden; turizm merkezinin orta yerine, çevredeki spor tesis alanları yok edilerek arıtma tesisi yapılmak isteniyor? Zemin kötü olabilir ama buna göre bir çalışma yapılabilir. Türkiye’nin en güzel sahillerinden birine arıtma suyunu mu deşarj edeceğiz? Silifke’de de arıtma suyu dereye veriliyor” dedi. 

“ALTI BATAKLIK, ARKUM’A YAPAMAYIZ!”
Başkan Burhanettin Kocamaz da, “Buranın planlaması yapılmış, iş bitmiş. Mecbur bu suyu bir yere vereceğiz” diyerek, konuyla ilgili MESKİ Genel Müdürü Aybak’ın bilgi vermesini istedi. 
Bunun üzerine söz alan Aybak, Atakent, Arkum ve Atayurt’un özel çevre koruma alanına girdiğini anımsatarak, üç mahalle için tek bir arıtma tesisi yapılması için 6 ay süren bir fizibilite çalışması yaptıklarını açıkladı. “Hata yapmamak için bilimsel bir çalışma yaptık ve 7 ayrı nokta belirledik. Ancak en doğru yer Atakent sahili olarak belirlendi” diyen Aybak, önerilen 20 dönümlük arazisinin ise bataklık olması nedeniyle yatırıma elverişsiz olduğunu açıkladı. 
Ayrıca bu turizm sezona yetiştirmek için Atakent Arıtma Tesisi’nin yeniden ayağa kaldırmak için 5 milyon TL yatırım yaptıklarını da anımsatan Aybak, farklı bir yere tesis yapılması halinde bu yatırımların da çöpe gideceğini söyledi. 
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da, “Yeni yöntemlerle sorunlar giderilebilir diye düşünülebilir ama bu çok önemli bir konu. Arkum çok daha uygun olacaktır. Biz not düşelim çünkü bu işin geri dönüşü yok. Sizin gözetiminizde yeniden değerlendirilmeli” dedi. 
Ancak CHP’lilerin tepkisine rağmen Silifke’de üç mahalle için yapılacak arıtma tesisinin Arkum yerine Atakent’e yapılması, MHP ve AKP’nin koalisyonu ile kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA