Mersin’de okulda şiddet isyanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de okulda şiddet isyanı!


 

Mersin Toroslar’da Muhsin Yanpar İlköğretim Okulu’nda görevli öğretmen Süleyman Yılmaz’a öğrenci velisi M.A tarafından yapılan saldırıya eğitim emekçileri birleşerek tepki verdi. Öğrenci ve velilerin de katıldığı eylemde “Eğitimciye yönelen şiddeti durduralım” çağrısı yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Eğitimde şiddet giderek artıyor. Son olarak Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Muhsin Yanpar İlköğretim Okulu’nda öğretmen Süleyman Yılmaz, öğrenci velisi M.A’nın saldırısına uğradı. Burnu kırılan öğretmen için eğitimciler birleşerek eylem yaptı.

İddiaya göre olay 16 Şubat günü okul bahçesinde veli ve öğrencilerin gözü önünde yaşandı. Bayrak töreni sırasında M.A, öğretmen Yılmaz’a saldırarak darp etti. Burnu kırılan öğretmen kanlar içinde kalırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

OKUL ÖNÜNDE EYLEM

Okul önünde toplanan eğitim emekçileri ortak yaptıkları basın açıklaması ile saldırıyı kınadı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eyleme; Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, Eğitim İş Sendikası Mersin Şube Hukuk Sekreteri Ahmet Kahraman, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Mersin İl Temsilcisi Ali Keskin ile Eğitim-Bir Sen Mersin Şubesi Başkanı Abdullah Çelik ile çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenci katıldı.

“Eğitimciye yönelen şiddeti durduralım” pankartı açılan eylemde, “Okullarda şiddet artık sn bulsun” sloganları atıldı.

 

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE SALDIRDI

Eğitim emekçileri adına ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül okudu. “Muhsin Yanpar İlkokulunda 16 Şubat Perşembe günü bayrak töreni sonrası Öğretmen Süleyman Yılmaz’a bir veli tarafından yapılan saldırı, içinde vicdani sorumluluk taşıyan herkesi derinden üzmüştür. Süleyman Yılmaz’a yönelen fiziki şiddet okul bahçesinde bulunan onlarca öğrencinin gözleri önünde gerçekleşmiş, öğrencilerimizde büyük bir endişe ve korku oluşturmuştur.

 

“OKULLARIMIZDA HER TÜRLÜ ŞİDDETİ REDDEDİYORUZ”

Okullarımızda her türlü şiddeti reddediyor, Süleyman Yılmaz öğretmenimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Aslında bu saldırı bir öğretmene, bir eğitimciye yönelmiş gibi görünse de kamusal bir kurum olan Muhsin Yanpar İlkokuluna, okuldan da öte tüm eğitim camiasına yöneliktir. Öğretmenimiz bu saldırıyı yaralanmayla atlatmıştır ki daha üzücü bir sonuçla karşılaşılabilecek durumla da karşılaşabilirdik. Tüm eğitim camiamıza geçmiş olsun diliyorken bu tür saldırıların son olmasını da temenni ediyoruz. Bu veli saldırısı haklı olarak okullarımızdaki güvenlik sorununu da gözler önüne sermektedir. İş yerlerimizde bu ve benzeri üzücü bir olayla karşılaşmamak için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.

Saldırı sonrası okul bileşenleri, saldırıya uğrayan arkadaşımızın öğretmen arkadaşları, Okul Müdürü Halil Küçükusta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü öğretmenimizin yanında olmuş, mesleki dayanışmanın güzel bir örneğini vermişlerdir.

Öğretmenimiz Süleyman Yılmaz’a yapılan saldırı hepimize yapılmıştır şiarıyla birlikte hareket eden, mesleki dayanışma gösteren, güvenli okul / güvenli iş yeri talebini dile getiren tüm bileşenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bu ve benzeri olayların son bulması dileğimizi yineliyoruz” dedi.

Eğitimciler okullardaki şiddete karşı velilere birlikte mücadelesi yaparken, iktidara da çözüm üretecek adımlar atma çağrısında bulundu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA