İşsiz kadınlar bahçecilik ile istihdama kazandırıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşsiz kadınlar bahçecilik ile istihdama kazandırıldı


 

Mersin’de 100 ev kadını, istihdama kazandırılmak için “SODES Sevgi Bahçesi Kadına Altın Bilezik Güvencesi Projesi” kapsamında bahçecilik eğitimi aldı.

EBUBEKİR BAĞCI        

Mersin Valiliği koordinasyonunda, Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen; Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen, “Sevgi Bahçesi Kadına Altın Bilezik Güvencesi Projesi’nin sertifika töreni gerçekleştirildi. Çatı Restoran’da gerçekleşen törene; Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Şahbudak, oda temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

“EV KADINLARINA MESLEKİ EĞİTİM”
Sertifika töreni öncesi kısa bir konuşma yapan ve sertifika alan 100 kursiyeri kutlayan Başkan Şahbudak, “Kentimize göçle gelen 18-65 yaş arası yetişkin, şiddet gören, işsiz vasıfsız 40 kadına 4 Ocak- 12 Nisan tarihleri arasında, ‘Bahçe Bakımı Mesleki Eğitim Kursu’, 2012 yılında, ‘Bir Buket Umut’, 2013 yılında ‘Kadın Kalbiyle Çiçek Bahçesi’ projeleri kapsamında eğitimler verdik. Son olarak da 2015 yılında yine SODES kapsamında 100 kadınımıza, ‘Sevgi Bahçesi Kadına Altın Bilezik Güvencesi’ projemizi hayat geçirdik” dedi.

“KADINLARIN İSTİHDAM EDİLMELERİNİ SAĞLADIK”
Bahçecilik mesleğinde işsiz ve vasıfsız kadınların yetiştirilmesinin ve ekonomiye, iş yaşamına kazandırılmasının önemine değinen Şahbudak, “Mesleki eğitimde, çalışma hayatında mesleki bilgi ve beceri yetersizliği nedeniyle öz güveni yetersiz iş bulmakta zorlanan, şiddet gören işsiz ve vasıfsız genç ve yetişkin kadınların meslek ve teknik olarak eğitilmesi daha iyi koşullarda istihdam edilmelerinin sağlanması, genel iş gücü piyasasına nitelikli sertifikalı iş gücü halinde yetiştirilerek istihdam edilmelerini sağlayarak önünü açmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kursa katılan 100 kadına sertifikaları verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA