Mersin’de su neden pahalı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de su neden pahalı?


 

Mersin’in yüksek su tüketim ücretlerine dikkat çeken MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, “Türkiye’de İzmir’den sonra en pahalı suyu içen Mersin’de vatandaşın deyimiyle, ‘cereyan parasını geçen bir su parası’ ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili Türkiye’deki büyükşehir belediyelerinin su ücretleri ve Mersin’deki su fiyatları ile ilgili tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini istiyorum” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda birimlere ait 29 ve komisyonlara havale edilen 8 olmak üzere ağırlıklı imar değişiklikleri ve bunlara gelen itirazlar olmak üzere toplamda 37 madde görüşüldü.

Seçim çalışmaları yürüten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılmadığı toplantı, Başkan Vekili Özgür Emire başkanlığında gerçekleşti.

 

LİMONLU KANALİZASYON YAPIM İŞİ SEÇİM VAADİ Mİ?

Mecliste konuşan MHP Meclis Üyesi Mehmet Topkara önemli açıklamalar yaptı. Seçim yöresi olan Erdemli Limonlu Mahallesi ile alakalı bir sorunu MESKİ yetkililerine soran Topkara, “Erdemli Hal’i anahtar teslim töreninde Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Limonlu Kanalizasyonun yarım kalan sisteminin yenileneceğini, kendi imkanları ile yapılacağını söyledi. Bir kısmı bağlandı, bir kısmı da aradan uzun yıllar geçtiği için imalat hatalarından kaynaklana MESKİ ve iller bankası ve yapıcı firma ile mahkemelik durumlar vardı. Bu sorunu çözemediğimiz için inşaatlar durmuş, şebekeler çalışmadı. 10 yıldır bu konuyla ilgili bir netice alamadık, bu problemi hala çözemedik. Konuyla ilgili tarafımıza bilgi verilmesini istiyorum. Seçim vaadi olarak ortaya atıldığına dair vatandaş da bir kanı var. Mahkeme tarafı nedir? Hangi kaynakla yapılacaktır?” dedi.  

 

MERSİN’DE SU NEDEN PAHALI?

Ayrıca Mersin’in yüksek su tüketim ücretlerine de değinen Topkara, “Mersin’in, Türkiye’nin en pahalı ikinci içme suyu ücretlerine sahip olduğuna yönelik kamuoyunda birtakım açıklamalar gündeme geldi. İzmir birinci, Mersin ikinci. İçme suyu fiyatlarına yüzde 25 zam yapılması teklifi meclisten geçmediği halde TÜFE ve ÜFE oranında yapılan zamlarla oranın neredeyse yıllık yüzde 100’e ulaştığı, her ay zammın yapıldığı su ücretlerine ek olarak Haziran’da mahkeme kararı ile yüzde 25 zam yapılmıştı. Bugün gelinin noktada paylaşımları görüyoruz. Türkiye’de İzmir’den sonra en pahalı suyu içen, vatandaşın deyimiyle, ‘cereyan parasını geçen bir su parası’ ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili Türkiye’deki büyükşehir belediyelerinin su ücretleri ve Mersin’deki su fiyatları ile ilgili tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini istiyorum” dedi.  

 

ERDEMLİ OTOĞARI SORUNU 10 YILDIR ÇÖZÜLEMEDİ

Diğer taraftan her seçimde vaatlerin gündeme geldiğini ve bununla ilgili de yine bir seçim döneminin gelmesi ile aday olan siyaset yapanların projelerini ortaya koyduğunu söyleyen Topkara, “Seçmeden oy isteyen siyasiler projelerini yapacaklarını vaat ediyorlar. Ama söz verdiğini yapan siyasetçi sözünün eridir. Halkta muteber olan insanlar, halkta karşılığı olan insanlardır.

Burada 10 yılı geride bırakıyoruz ama örneğin seçim bölgem Erdemli’de otogar sorunu, magazin gündemi olarak devam ediyor. Hala çözemedik, çözmeyle ilgili de somut bir çalışmanın olmadığı, çözümsüzlüğü birbirlerine atarak, ilçe belediyesi Büyükşehir’e, diğerinin diğerine atması ile 10 yıl bitti. Bunun akabinde ilçe belediyemiz ETKAM diye Erdemli’ye turizm karşılama merkezi gibi bir çözüm üretildi.

Ayrıca Erdemli’de gençlerin spor yapabileceği Büyükşehir uhdesinde planlanması gereken spor alanları yapılmadı. Gençler tarla gibi sahalarda spor yapmak zorunda kaldı. Biz Büyükşehir olarak gelecek dönemde Erdemli’de ve diğer bölgelerde büyük spor komplekslerinin yapılması talebimizdir. Bunu da bu işe talep olan adaylara da ilanen bu talebimizi duyuruyoruz. Büyükşehir’in yapmasına engel olmayan büyük spor merkezlerinin yapılması şarttır. Gençlerimiz kötü yollara düşmekte. Madde bağımlılığı, çalışmadan, üretmeden yaşam peyine düşülmelidir. Gençlerin birliğini, beraberliğini, vücut sağlı için bunlar yapılmalıdır. Ayrıca belediyelerce ailecek birlikte vakit geçirilebilecek parklar yapmaları sağlanmalıdır. Vatandaşlarımızın böyle bir talebi vardır. Bunu da adaylarımız gündemin almalıdır.

 

“ERDEMLİ HALİNDE KİRALAMA İHALESİNDE MEVCUT ESNAFA ÖNCELİK VERİLMELİ”

Yine bir başka konu Erdemli’de uzun süredir 16 yıllık bir serüvenin sonucunda 4 belediye başkanını görev aldığı süreçte Ermeli Hali’nde anahtar teslim törenini gerçekleştirdik. O günden bugüne burada emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ufak tefek problemler var ama süreç içinde bunlarda hallolacaktır.

Hali taşıyacağız’ diyerek hal esnaflığı yapan ama kiraya çıkmadığımızdan dolayı orada ecrimisilci olarak faaliyetlerini sürdürenlere kura ile dükkan veremedik. Büyükşehir dükkanların yüzde 50’si için satış kararı aldı ama meclis satış kararının uygun olmadığını ortaya koydu ve mahkeme kararı sonrası satışlar yapılamadı. Ama kuraya giremeyen, bu hakka kavuşamayan orada 10-15 dükkanımız var. Şubat ayı içinde dükkanlar kiraya verilecek. Bu arkadaşlar kira ihalesine girebilir ama ihale açık usul yapılacağı için başkaları da girebilir. Bu nedenle oradaki esnafa öncelik tanınarak, yardımcı olunmalıdır.

 

“BİLİM MERKEZİNE ALPER GEZERAVCI’NIN ADI VERİLSİN”

Yenişehir Belediyesinin başladığı ancak bitiremediği, bunun üzerine Büyükşehir’in aldığı bir Bilim Merkezi var. Merkez çok yoğun bur şekilde randevulu çalışarak ihtiyacı karşılamaya çalışıyor. Burayla ilgili tüm Mersin’e ve meclise bir teklifim var; Alper Gezeravcı’nın isminin Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ne verilmesini talep ediyorum. İsterseniz bunu hemen de onaylayabiliriz veya daha sonra da gündeme getirebiliriz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA