Esnaftan iktidara çözüm talebi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnaftan iktidara çözüm talebi


 

Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı, esnafın sorunlarını AKP MKYK üyesi Mustafa Sever ve Başkan Gültak’a iletti.

Haber Merkezi

 

AKP MKYK üyesi Mustafa Sever ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (Mersin ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Veysel Sarı, oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, MYK üyesi Mustafa Sever ve Akdeniz Belediye Başkanı Sn. M. Mustafa Gültak’a “Hoş geldiniz” dileklerini iletmesi sonrası, ilk etapta esnaf ve sanatkarların kent hizmetleri açasından karşılaştıkları sorunlar arasında yer alan ve mahalle aralarında, uygunsuz koşullarda hizmet vererek görüntü ve gürültü kirliliği yaratan esnaf sanatkarların acilen modern sanayi sitelerine taşınması gerektiğini ifade ederek, bu bağlamda mutlak desteklerini dile getirdi.

 

KAYIT DIŞI EKONOMİ ÖNLENMELİ

Konuşmasında esnaf ve sanatkarlarımızın en büyük sorunları arasında yer alan ve kayıt altındaki esnafın kazancına haksız ortak olan kayıt dışı ekonominin mutlak suretle kayıt altına alınması konusuna değinen Başkan Sarı, ayrıca geçici koruma kapsamında faaliyetlerini yürüten Suriyeli işletmelerin kayıt altına alınması gerektiği konularını aktardı.

 

ESNAF YÜKSEK GİRDİ MALİYETLERİNDEN DERT YANDI

Yeni işyeri açacak işletmelere mesafe şartı başta bir dizi kuralın getirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Sarı, bunun yanı sıra esnaf sanatkarların makro politikada yaşanan sorunlar nedeniyle ürettiği mal ve hizmetlerin maliyetlerinde yaşanan artışlar (kira elektrik, su, yakıt ve akaryakıt, personel vb giderler) Zincir Marketler ve Alışveriş Merkezleri (AVM) sorununu anlattı.

Ayrıca Sarı, sosyal güvenlikte esnafın ödediği prim gün sayısının 7200 güne çekilmesi, piyasanın ihtiyaç duyduğu ara elamın ihtiyaçlarının karşılanması için mesleki eğitime ağırlık verilmesi konularını rapor halinde Sever ve Gültak’a sunarak ilettikleri bu sorunun çözümünün takipçisi olacaklarını ifade etti.

Ulaşım sektöründeki toplu taşıma araçlarının kullandığı akaryakıtta ÖTV indirimi getirilmesi yönündeki taleplerini de ileten Başkan Veysel Sarı “Temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini esnafımızdan aldığımız güç ile her fırsatta dile getirmeye, onların güçlü sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA