Basına sansür! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Basına sansür!


 

Kendini her fırsatta ‘Halkçı başkan’ olarak tanıtan Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Neşet Tarhan, iki yıllık hizmet süresini değerlendirme toplantısına bazı basın yayın kuruluşlarını davet etmeyerek sansür uyguladı!

Telefonla aranarak davet edilen basın mensupları arasında ayrım yapan Başkan Tarhan’ın bu tavrı, eleştiriye açık olmamak ve çalışmalarına yönelik soruları engellemek amacıyla yaptığı yorumlarına neden oldu!

 

            Hediye Eroğlu

Otogar sorununda çözümü engellemekle suçlanan ve kaçak Yalı Evleri’nin yıkımına ilişkin hakkında ‘rüşvet’ iddialarına yönelik haberleri çıkan Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Neşet Tarhan, iki yıllık hizmet süresini değerlendirme toplantısında gazetecilere sansür uyguladı.

Telefonla aranarak davet edilen basın mensupları arasında ayrım yapan Başkan Tarhan’ın bu tavrı, eleştiriye açık olmamak ve çalışmalarına yönelik soruları engellemek amacıyla yaptığı yorumlarına neden oldu!

 

ALDIĞI KARARLAR TARTIŞILIYOR

Göreve geldiği günden bu yana aldığı kararlarla tartışma konusu olan Tarhan’ın,

son olarak ilçedeki şahıslara ait alanları ‘yeşil alan yapacağım’ deyip, betonlaştırarak bazı işletmelere kiraya vermesi gündemdeyken, şimdi de toplantıda, “Basınla daha sık bir araya gelmemiz gerekiyor” açıklaması sansüre neden olan bakış açısını bir kez daha ortaya koydu.

 

CEMİYET SESSİZ

Basın mensuplarını telefonla tek tek arayarak toplantıya davet eden Mezitli Belediyesi, bunu yaparken birçok kurumu ve basın çalışanını aramaması “Basına sansür” olarak değerlendirilirken, toplantıya katılan Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ise gazetecilere uygulanan sansürü görmezden gelerek bu ayıba ortak oldular! Her fırsatta basına sansürü kınayan açıklamalar yapan Cemiyet yönetiminin bu konuyla ilgili nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu oldu.

BU İLK DEĞİL!

Başkan Tarhan’ın bu tutumu ilk değil... Tarhan’ın, 30 Mart 2014’de seçim gecesi adliyeyi ziyaretinde görüş isteyen gazetecilere “Yorgunum” diyerek, geri çevirmesi, aslında bugünlerin habercisi olmuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA