Üst düzey düşünmeye dayalı okuma başarısı arttırılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üst düzey düşünmeye dayalı okuma başarısı arttırılacak


 

Haber Merkezi

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ankara Üniversitesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen Üst Düzey Düşünmeye Dayalı Okuma Başarısının Artırılması Projesi’nin “3. Soru Hazırlama Atölyesi” yapıldı.

Proje etkinliğine; Mersin MEM İl Müdürü Fazilet Durmuş, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ömer Kutlu'ya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Kutlutekin Baş, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Önder Sarı katıldı.

Durmuş törende yaptığı konuşmada, “2022 yılından bu yana Türkçe ve sınıf öğretmenleriyle belirli ilk ve ortaokullarda sürdürülen projenin 2023-2024 yılında sınıf içi uygulamaları için farklı düzeylerde soru, dereceli puanlama anahtarları ve yönergeleri beş günlük çalışmada hazırlanacaktır. 2023 yılında yayınlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında okul sınavlarında açık uçlu soruların kullanılma kararını destekleyen projenin, il genelinde tüm ilçelerdeki ilk ve ortaokullarda yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

Sınav ve araştırmalardan elde edilen verilerden yola çıkılarak; önleme dayalı, kuramsal temeli olan; açık uçlu sorularla yürütülen sınıf içi uygulama, izleme ve geribildirim çalışmalarını içeren bu özgün ve uzun soluklu çalışma; Türkiye'de ilk olma niteliğindedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA