Kaymakamdan engelliler için çağrı: “Kaldırımları boşaltın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kaymakamdan engelliler için çağrı: “Kaldırımları boşaltın”


 

Mersin’in Silifke ilçesinde Engelliler Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar Atatürk caddesi eski hastane ışıklarından başlayıp halk eğitim merkezi önünde tamamlanan kortej yürüyüşüyle başladı.

Engelliler Haftası kutlamalarında konuşan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Kaldırımlarda ben yürüyemiyorum ki engelli vatandaşlarımız nasıl yürüsünler” diyerek, esnaf ve araçlar tarafından gasp edilen kaldırım işgallerine son verilmesi çağrısı yaptı.

“Esnaflarımıza, araç sahiplerine sesleniyorum; Kaldırımlarımızı engellilerin kullanabileceği şekilde açalım” diyen Cinbir, “Masa ve sandalyelerle, satış yapacağız diye çeşitli ürünlerle doldurmayalım. Araç sahipleri de lütfen araçlarını engelli rampalarının bulunduğu yaya geçitlerinin yer aldığı yere koymasın. Bu özel ve güzel insanların önlerindeki engelleri hep beraber kaldıralım. El birliği, gönül birliği yapalım. Engellilerimizden rahatsız olmayalım. Onların da aramızda olduğunun bir kez daha fark edelim” dedi.

Engelli velisi Münevver Arslan da yaptığı konuşmasında, “Biz bizleri anladık. Çocuklarımızın engelini kabul ettik ve gönüllerimizde onlara bir engel koymadık. Ancak hiçbir sıkıntı görmeyen, bir engelli eşi, bir engelli babası, bir engelli annesi olmayan insanlara kendimizi kabullendiremedik. Oysa engelli ne elde, ne dilde nede gönüldedir. Asıl engel düşüncelerdedir. Bizi yaşadığımız sıkıntılar üzmüyor. Çevredeki insanların bakışları, sözleri, tavırları üzüyor. Ben işitme engelli eşimle de, down sendromlu oğlumla da emin olun çok mutluyum. Çünkü ben Allah tarafından seçilmiş insanlarla yaşamaktayım. Engelli insanlarımıza, engelli çocuklarımıza sahip çıktığı için ve iki yıldır Silifke’de böyle bir etkinlik düzenlediği için Silifke Kaymakamı şevket Cinbir’e teşekkür ederim” dedi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA