En pahalı su kullanımında Mersin 2. Sırada | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

En pahalı su kullanımında Mersin 2. Sırada


 

Türkiye’de 30 büyükşehir baz alınarak su fiyatları araştırması yapıldı. Elde edilen verilere göre Mersin; 27,15 ile en pahalı su kullanım bedeli ödeyen ikinci şehir oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Yerel seçimin yaklaşması ile siyasette hareketlilik artmaya başladı. Cumhur İttifakı ile CHP’nin yarıştığı Mersin’de adaylar ekipleri sahaya inerken, il başkanları da siyasete aktif katılımın startını verdi.

 

AKP İL BAŞKANI SİYASET SAHNESİNDE

Atandığı 3 Mart 2023 tarihinden buyana Mersin siyasetine uzak kalmakla eleştirilen AKP İl Başkanı Adem Aldemir, kent genelinde özellikle son 5 yıldır büyük tepkiye neden olan yüksek su fiyatları üzerinden CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i hedef aldı.

 

EN PAHALI SU İZMİR VE MERSİN’DE

Türkiye’de 30 büyükşehir baz alınarak yapılan su fiyatları araştırmasını kamuoyuyla paylaşan Başkan Aldemir, Türkiye’de en pahalı suyu 33,13 ile İzmir kullanırken; listede ikinci sırada ise 27,15 ile Mersin yer aldığına dikkat çekti.

Listede; Gaziantep 25,50 ile 3’üncü; 24,6 ile Sakarya dördüncü; 23,72 ile İstanbul ise beşinci sırada yer aldı.

 

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYUNU DİYARBAKIRLILAR KULLANIYOR!

Türkiye’de 30 büyükşehir baz alınarak yapılan araştırma sonuçlarına göre suyu en ucuz kullanan şehirler de belli oldu. Paylaşılan verilere göre;  3,80 ile Diyarbakır Türkiye’de en ucuz su kullanan şehir oldu. Diyarbakır’ı sırasıyla; 7,63 ile Hatay, 11,01 ile Kahramanmaraş, 11,40 ile Denizli ve 11,46 ile Aydın takip etti.

 

YENİ SU ZAMMI KAPIDA!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sık sık eleştiri konusu haline gelen yüksek su ücretleri ile ilgili ise eleştirilere kulak tıkayarak, yanıt vermekten kaçınırken  belediyeye bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, 2023 yılı Kasım ayı olağan genel kurul toplantısında yeni yıl zammı gündeme geldi.

Bu kapsamda ilk olarak MESKİ Genel Müdürlüğü Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklikler yapılarak güncellenmesi için hazırlanan “MESKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” ile ilgili teklifin görüşülmesi yapıldı.

Daha sonra MESKİ Genel Müdürlüğü 2024 Mali Yılı Performans Programı Tasarısı ile ilgili teklif, 2024-2025-2026 dönemini kapsayan Bütçe Tasarısı ile ilgili teklif ve MESKİ Genel Müdürlüğü 2024 Mali Yılı Ücret Tarifesi Tasarısı ile ilgili teklif görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Hali hazırda komisyonlarda olan su zammı ile ilgili yerel seçim öncesi nasıl bir düzenlemeye gidileceği merakla bekleniyor.

 

SUYA MAHKEME KARARI İLE ZAM YAPMIŞTI!

Öte yandan Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer, su zammının 2023 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde uygulanmasını istemiş Cumhur İttifakı’nın karşı çıkmasına rağmen mahkemeye gitmiş, yargı kararı sonrası su faturalarına her ay TÜFE ÜFE/2 oranında ve ek olarak yüzde 25 zam yapılması kararlaştırılmıştı.  

 

SUYUN METREKÜPÜ NE KADAR?

Halen; MESKİ’nin ücret tarifesine göre en çok su tüketen grup olan 1-15 metreküp arasındaki meskenlerden bir metreküp için atıksu bedeli dahil 10 lira 320 kuruş ücret alınırken, bu rakamın üzerine her ay artan enflasyon ile TEFE – ÜFE/2 oranında zam geliyor. Bu zam ile su ücretleri ortalama 12-13 TL’ye gelirken, yüzde 25’lik ek zam ile bu rakamın 18-20 TL’yi bulduğu tahmin ediliyor. Bertaraf ücretleri ile birlikte bu fiyat 27,15’e kadar çıkabiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA