‘Kadına karşı şiddeti önlemeyi düşünüyor musunuz?’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Kadına karşı şiddeti önlemeyi düşünüyor musunuz?’


 

Türkiye’de kadına şiddetin arttığına dikkat çeken Milletvekili Kocamaz, bakanlığa, “Kadın cinayetlerinin bu denli artmasının başlıca sebepleri nelerdir? Bu sebepleri ortadan kaldırarak kadın cinayetlerini ve kadına karşı şiddeti önlemeyi düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

BURCU KAYA

 

TBMM’de genelde ülkem ve özelde Mersin’imizin sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Burhanettin Kocamaz, kadına şiddet ve kadın cinayetleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

 

“ÜLKEMİZDE KADINA KARŞI ŞİDDET DE ARTMIŞTIR”

Kadın cinayetlerinin, ülkemizin en önemli ve en öncelikli toplumsal sorunlarından birisi haline geldiğini söyleyen Kocamaz, “Hükümet tarafından korunamayan kadınlar, hemen hemen hergün eski eşi, arkadaşı veya sevgilisi tarafından vahşi ve acımasız bir şekilde öldürülmektedir. Türkiye'de kadın cinayetleri neredeyse önlenemez bir noktaya gelmiştir. Ülkemizde kadına karşı şiddet de artmıştır.

 

KADIN CİNAYETLERİ NEDEN ARTIYOR?

Bu bilgiler ışığında; Ülkemizin en önemli toplumsal sorunlardan birisi haline gelen kadın cinayetlerinin bu denli artmasının başlıca sebepleri nelerdir? Bu sebepleri ortadan kaldırarak kadın cinayetlerini ve kadına karşı şiddeti önlemeyi düşünüyor musunuz?

Kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet niçin önlenemiyor? Son beş yıl içerisinde ülkemizde toplam kaç kadın cinayeti meydana gelmiş ve cinayetler sırasında toplam kaç kadın hayatını kaybetmiştir?

Kadın cinayetlerini ve kadına karşı şiddeti önlemek amacıyla mevcut cezaları artırmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda yeni bir çalışmanız var mıdır?” diyerek sorularına yanıt istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA