AKP seçim beyannamesinden Mersin için yine aynı vaatler çıktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP seçim beyannamesinden Mersin için yine aynı vaatler çıktı


 

AKP’nin yerel seçim beyannamesinden Mersin için tekrar çıktı! İktidar yıllardır yapımı için tekrar tekrar vaatlerde bulunmasına rağmen hayata geçmeyen Mersin Ana Konteyner Limanı, hızlı tren projesi ve Çeşmeli/ Taşucu Otobanı projelerinin tamamlanmasına ilişkin vaatte bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan AKP Kongre Merkezi'nde, partisinin "Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı"ndaki konuşmasında, şehirleri algı belediyeciliğinden kurtarıp, gerçek belediyecilikle tanıştırmak için çalıştıklarını söyledi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçime kadar, gelmeyene gideceklerini, küskünü barıştıracaklarını, sevmeyeni sevdireceklerini, her eve, her iş yerine gireceklerini, kalbini kazanmadık kimse bırakmayacaklarını belirten Erdoğan, "Kararsızları ikna edeceğiz. Zaten gönlünde olduklarımızı ihmal etmeyeceğiz. Hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Seçimin sandıkta kazanıldığını bileceğiz. Her seçimin önemli olduğunu, Türkiye Yüzyılı'nın ilk seçimi 31 Mart'ın da çok önemli olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Sizlerden seçim gününe kadar anı değerlendirmenizi, seçim günü sandığı da namusumuz olarak görerek sahiplenmenizi istiyorum." diye konuştu.

 

MERSİN’İ İSTİYOR AMA VAATTE BULUNMUYOR

Seçim Beyannamesi Başlığı; “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik” olurken bu programda Mersin için önceki vaatlerini tekrarlaması dikkat çekti.

Yıllardır Mersin’i isteyen ve zaman zaman genel seçimlerde birinci parti çıksa da Büyükşehir’i kazanamayarak sadece 2 ilçe belediyesini kazanmakla yetinen AKP’nin, MHP’nin adayını destekleyeceği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi Mersin için yeni vaatte bulunmayarak tekrara düşmesi dikkat çekti.

 

YENİ EVİM FİNANSMANI DESTEĞİ VERDİK

Beyannamede Mersin’in adı sadece yapılan yatırımlar ve verilen destekler öne çıktı yer aldı.

Bu başlıklar şunlar oldu; “Yeni Evim Finansman Programı çerçevesinde 1. Bölge olan İstanbul’da 5 Milyon TL; 2. Bölgedeki illerimizde (Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla) 3 Milyon TL; 3. Bölgedeki illerimizde ise 2 Milyon TL’ye kadar finansman sağladık.

 

YETKİNLİK VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM MERKEZİ KURDUK

Sanayide verimlilik ve dijital dönüşümü hızlandırmak için Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Kayseri, Mersin ve Gaziantep’te yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezleri kurduk.

 

“İÇMESUYU MESELESİNİ UZUN VADELİ ÇÖZDÜK”

İstanbul, Ankara İzmir, Bursa, Mersin, Erzurum, Şanlıurfa başta olmak üzere bütün şehirlerimizin içmesuyu meselesini uzun vadeli çözdük. İşletmeye aldığımız 76 adet içme suyu projesi ile 41 milyon vatandaşımıza yılda 2,07 milyar m3 içme suyu temin ettik.

 

MERSİN’İ GAP’A DAHİL ETTİK

Başlangıçta GAP illerinde uygulanan programın kapsamını, 2010 yılında DAP illerini, 2011 yılında Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerini, 2013 yılında ise Aksaray, Niğde, Sivas ve Yozgat illerini de içerecek şekilde genişlettik.

 

SPOR ORGANİZASYONLARINA DESTEK VERDİK

İzmir, Antalya, Mersin gibi illerimizde yapılan uluslararası spor organizasyonlarının bütün yasal ve fiziki altyapısı merkezi hükümetimizce oluşturulmuş, AK Partili olmayan belediyelere de bu anlamda gereken her türlü destek verilmiştir.”

 

İŞTE VAATLER…

22 yıllık AKP iktidarında ki en önemli vaat olarak öne çıkan ancak yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Mersin Ana Konteyner Limanı, Kalkınma Planı’nda Doğu Akdeniz’de yapılacak ifadesiyle gündeme gelirken iktidar yine de bu vaatten oy kazanmaya çalışıyor.

 

ANA KONTEYNER LİMANI ALTERNATİF FİNANSMAN YÖNTEMİYLE YAPILACAKMIŞ!

Konteyner Limanı’nı yapma vaadini yineleyen AKP, seçim beyannamesinde, “Bütünleşik Kalkınma Modelini uygulamaya koyacağız. Bu modelle üç denizde üç büyük liman projemizin ufkunu genişletiyor, “Liman Endüstrisi”ne dayalı bölgesel kalkınma yaklaşımımızı hayata geçiriyoruz.

Liman tesislerimizi uluslararası standartlara uygun şekilde iyileştirerek, bölgemizdeki büyük ölçekli transit yük odaklı konteyner taşımacılığını destekleyecek liman ve liman tesisleri geliştireceğiz. 3 büyük denizde 3 büyük liman projemizin ayaklarından biri olan Filyos Limanı projesi hinterlandıyla birlikte tamamlayacak, Çandarlı ve Mersin Konteyner Limanı projelerimizi alternatif finansman yöntemleriyle hayata geçireceğiz.

Bu çerçevede, Ankara merkezli savunma sanayii, Konya merkezli makine sanayii, Karaman, Niğde, Aksaray merkezli tarıma dayalı sanayiinin nihai çıktılarını, yapımını gerçekleştireceğimiz Mersin konteyner limanı ile Akdeniz’e ve oradan da uluslararası pazarlara taşıyacağız.”

 

ÇEŞMELİ- TAŞUCU OTOBANI İÇİN 2028 SÖZÜ

Ayrıca kentte öne çıkan bir diğer önemli proje olan ve yıllardır hayata geçirilmemesi nedeniyle büyük tepki çeken Çeşmeli Otoban bağlantısının Tarşucu’na kadar uzatılması projesini de tamamlama vaadinde bulunan AKP, beyannamede konuyla ilgili “2028 yılına kadar yapacağımız Mersin-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) projesini halkımızın hizmetine açacağız” ifadelerine yer verdi.

İktidar ayrıca seçim beyannamesinde “2035 yılına kadar ülkemizin otoyol ağını tamamlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 2029-2035 yılları arasında Samsun-Mersin Otoyolu yapımını tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız” vaadinde bulundu.

 

HIZLI TREN İÇİN DE 2028 İŞARET EDİLDİ

Beyannamede ayrıca Mersin’e, yine yapımı yıllardır yılan hikayesin dönen Adana-Mersin Hızlı Tren projesinin de 2028 yılında hayata geçirileceği vaat edildi.

Öte yandan beyannamede “Ülkemizi Orta Koridorda lojistik üs haline getirme hedefiyle, lojistik merkez sayısı 13’ten 26’ya çıkaracak, Tekirdağ, Mersin, İskenderun ve Kocaeli illerinde 4 adet yeni kuru liman yapacak, yeni yapılacak lojistik merkezlerin demiryollarına ve limanlara bağlantısını iltisak hatları ile sağlayacağız.

Türkiye’nin geleneksel olarak en büyük üç şehri olan İstanbul, Ankara, İzmir’e ilave olarak Bursa ile Adana-Mersin’in metropol özelliklerini destekleyeceğiz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA